Last news in Fakti

24 Януари, 2015 15:44 1 357 0

Локализираха кабината на самолета на Air Asia

  • air asia-
  • самолет
Локализираха кабината на самолета на Air Asia - 1
Снимка: AP/БТА

Спасителният екип, който има за цел да извади катастрофиралия на 28 декември 2014 г. в Яванско море самолет Airbus A320 на нискотарифната малайзийска авиокомпания Air Asia, е локализирал местоположението на пилотската кабина. Тя се намира на 500 метра от корпуса на самолета.

Тялото на командира и на втория пилот все още се намират в кабината, посочват водолази. Засега те не могат да достигнат до тази част от самолета. Основната задача на спасителния екип е да се извади корпусът на самолета, където се предполага, че има най-много тела. От 162 души на борда, досега да извадени телата на 69.

Индонезийските власти не изключват операцията да бъде прекратена на 27 януари. „Работата продължава, но на 27 януари ще бъде взето решение как да се продължи по нататък”, каза пред медиите Бамбанг Соелистьо, ръководител на спасителната служба на Индонезия. „Не мисля, че операцията ще бъде продължена, но ситуацията може да се промени, въпреки шансовете за това да са малки”, допълни той, цитиран от ИТАР-ТАСС.

В същото време Индонезия отказа да огласи предварителния доклад относно данните, получени от двете черни кутии. Едната съдържа записа от разговорите в пилотската кабина и тези с диспечерите от Ръководство „Въздушно движение”, а другата показва параметрите и данните на инструментите по време на полета и съответно в момента на катастрофата. Официално данните трябва да бъдат огласени най-късно в началото на февруари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА