Last news in Fakti

31 Юли, 2015 15:16 1 996 0

37 000 души бяха евакуирани заради наводнения в Парагвай

  • парагвай-
  • евакуирани-
  • наводнения

Те са причинени от преливане на река Парагвай

37 000 души бяха евакуирани заради наводнения в Парагвай - 1
Снимка: БТА/AP

37 000 души бяха евакуирани от столицата на Парагвай – Асунсион, съобщи ТАСС.

Евакуацията е причинена от силните наводнения в града.  Причината за бедствието е преливането на река Парагвай.  Най-засегнат е един от бедните райони на столицата. Само преди няколко седмици той бе посетен от папа Франциск, който беше на посещение в страната.

Според различни прогнози нивото на реката ще започне да намалява след около 25 дни. Учените свързаха наводненият с природното явление Ел Ниньо. Той представлява  топло течение, което повишава температурите в в източната част на Тихия океан с между 5 и 9 градуса. Явлението влияе на посоката на ветровете и обичайно причинява засушаване в Югоизточна Азия и проливни дъждове в Южна Америка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА