Last news in Fakti

29 Септември, 2015 20:31 1 385 0

Сноудън си направи Туитър. Следи АНС

  • туитър-
  • сноудън-
  • twitter-
  • едуард сноудън-
  • анс-
  • агенцията за национална сигурност

Бившият служител на Агенцията за национална сигурност на САЩ следва само на една страница – тази на бившия си работодател

Бившият служител на американските служби Едуард Сноудън се присъедини към Туитър. Можете ли да се досетите кой е единственият акаунт, който той следва? Разбира се на бившия си работодател - Агенцията за национална сигурност на САЩ - АНС.

По-малко от 30 минути след като акаутът на бившия шпионин бе създаден, Сноудън вече имаше над 50 хиляди последователи, а още 30 минути по-късно те вече бяха 176 хиляди. И всеки от тях, както и стотиците хиляди, които продължават да се закачат за неговия профил, трябва да благодарят на един човек - известният астрофизик Нийл деГрас Тайсън.

Наскоро той интервюира Сноудън и му каза, че му е нужен Twitter.

Застъпникът на киберсигурността и неприкосновеността на личния живот  изглежда се е съгласил с него и дори успява да убеди Twitter да предаде съществуващ акаунт (макар и неактивни) - @Snowden.

"Чувате ли ме сега?“, бе първото съобщение на Сноудън в микроблога. То най-вероятно бе насочено към единствения, когото беглецът е решил да последва - АНС.

Във втори туит, Сноудън отбеляза, че на Марс  е била открита вода и се зачуди дали ще проверяват паспортите на границата. "Питам за приятел", пошегува се той.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА