Last news in Fakti

11 Ноември, 2015 14:56 1 458 2

Ердоган на власт – край на политическата несигурност в Турция

  • турция-
  • избори-
  • ердоган-
  • несигурност-
  • президент

Ердоган разкритикува чуждестранни лидери

Ердоган на власт – край на политическата несигурност в Турция - 1
Снимка: БТА/ AP

Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви, че победата на неговата партия на парламентарните избори ще сложи край на политическата несигурност в страната, съобщи „Сабах“.

Партията на справедливостта и развитието (AKP) спечели вота на 1 ноември, получавайки близо половината от гласовете, което според държавния глава ще даде възможност да се предприемат важни стъпки по отношение на регионалните въпроси.

Ердоган коментира и бежанската криза и действията на западните лидери: „Ние сме постоянно лице в лице с тази криза и има ежедневни проблеми, докато много държави следят случващото се само по медиите. Много чуждестранни лидери се опитват да намерят решение – но само на хартия“.

По предварителни резултати партията на Ердоган получава 49.48% от гласовете на турците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 изкушен

    0 0 Отговор
    бащицата...,ама и райзърите са едни бунаци като нас тук с нашия Първи...
  • 2 Киро

    0 0 Отговор
    Toя ще ги върне в 15-ти век!

    Ататюрк ще се обърне в гроба.
Новини по държави: