Last news in Fakti

24 Ноември, 2015 16:07 3 120 16

Турският премиер: Длъжни сме да защитим границите си

  • давутоглу-
  • турция-
  • русия-
  • граници-
  • въздушно пространство-
  • самолет-
  • защита-
  • лавров

Национален дълг е да предприемем мерки срещу всеки, който нарушава въздушното ни пространство, заяви Давутоглу

Турският премиер: Длъжни сме да защитим границите си - 1
Снимка: БТА/ AP

Министърът-председателят на Турция Ахмет Давутоглу заяви, че страната му е длъжна да защитава своите граници.

Днес руски самолет Су-24 бе свален от турски изтребители Ф-16. Турските медии написаха, че руският самолет е нарушил въздушното пространство на южната ни съседка, което е и причина за действията на турските власти.

„Национален дълг е да предприемем мерки срещу всеки, който нарушава нашите въздушни или сухопътни граници“, заяви в Анкара Давутоглу, цитиран от Би Би Си.

Руският президент Владимир Путин заяви, че руският самолет е бил на 1 км от турската граница, когато е била предприета атака срещу него.

В същото време стана ясно, че руският външен министър Сергей Лавров е отменил планираното за утре работно посещение в Истанбул.

Отмяната е първият сериозен сигнал за завихрилата се криза между Анкара и Москва заради свалянето на руския военен самолет Су-24.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 adolf

    3 0 Отговор
    И от какво ги защитавате????? що тогава не избивате джихадисти и не спирате т.н. бежанци....Това ви е края на нещастната ви империя. България, Гърция, Армения Грузия и кюрдите ви мразят, и ще ви смажат
  • 2 vvvv

    0 0 Отговор
    От кого Бе ИСЛЯМИСТЕ
  • 3 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    АХ КОЛКО СТЕ ПРОСТИ
    ЕТО ВИ СЕГА ВОЙНА
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 су24

    1 0 Отговор
    Не Турците са виновни!!! Просто са сериозно притиснати от Вашингтон!!! Всички сме притиснати от Вашингтон!!! Те спряха Руският газопровод, те скараха Русия и Украйна, те скараха Русия и Европа!!! Те разбира се създадоха и Ислямска държава! Те свалиха БГ правителство което народа не успя!!! Според плановете на сащ, Европа и Русия трябва да са със ВОЙНА! Сериозна ВОЙНА! Някой трябва да я запали!!! Това мойе да стане или от Франция или от Турция чрез "ИНЦИДЕНТ"!!! Турция е далеч по удобна за запалване на война!!!......а после след ВОЙНА...........Русия ......Европа ще са в разруха! Само една държава няма да е засегната и ще продължи да доминира още по силно това е САЩ! Планът им е добър и е разработван от компиутарни програми и най-големите мозъци на света! ЛОШО! БОГ ДА ПАЗИ РУСИЯ!!!
  • 6 наблюдател

    1 0 Отговор
    Ха ха турчелята скоро няма да летят в тази зона защото следващият път ще има С300 и Су 27 там.Лесно е да стреляш по бомбардировач без охраняващи изтребители още повече когато не е имал враждебни намерения.Това е типична турска подлост.До сега Путин си траеше за кюрдите но мисля че сега ще им помогне да си направят държавата с част от Турция.Ще има да сънува оня фес империя.
  • 7 Сульо

    1 0 Отговор
    От какво?! Питам и отговор не искам... Може би е имал предвид "Длъжни сме да защитим ортаците си"... То не, че не се знае, ама не мислех, че абдала толкова пряко ще го каже...
  • 8 до наблюдателя

    0 0 Отговор
    само да те информирам,че в последните 50 год. няма случай в световната военна история руски самолет да е свалил американски във въздушен бой.Последния такъв случай е през Корейската война .Явно не само пилотите на руските самальоти са некадърни ,а и самите руски хвърчила са доста назад от американските.Нищо чудно,след като Америка икономически и технологично е сто год. пред Русия ,а кюрдска държава може да стане само на територията на Русия ,ако толкова много искат руснаците,но тогава жална им майка на горките кюрди.Не удар в гърба,а право муцуната на самозабравилото се диктаторче и тъпите му генерали.

    Коментиран от #9

  • 9 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "до наблюдателя":

    Фес знаеш ли че България от 1878 година е свободна държава и ако ти харесва анадола границата е отворена.
  • 10 не бива така

    0 0 Отговор
    Турците нещо много си повярваха. Самолетът е бил празен, на връщане от мисия срещу ИДИЛ. Преди да натиснеш копчето за да свалиш самолета има доста други начини да протестираш пред страната, която е "нарушила" въздушното ти пространство.
    Сега остава Асад да поиска от Русия официална охрана на въздушното си пространство и тогава всеки турски самолет, тръгнал да бомбардира кюрдите в Сирия следва да бъде свален, като нарушител на Сирийското въздушно пространство. И ето ти война, никому ненужна, като под никому разбирам народът, а не политиците, дето си чешат егото чрез чужда смърт.
    Едва ли Русия ще отвърне по същия начин, но чисто икономически Турция може би ще загуби много. НО! На Ердоган тази цена не му се вижда висока, щом води до бетониране на ислямизма. Той просто е прикрит фен на ИДИЛ, но Европа вече му друсна 3 милиарда евро. Да не мислите, че ще отидат за бежанците. Грънци!
    А тук по-долу има достатъчно писания на боклуци, които в омразата си към Русия са готови да целуват г.за на тия, дето "присъстваха" по нашите земи цели 500 г.

    Коментиран от #11

  • 11 bumko

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "не бива така":

    А бе русофили,промити мозаци как не се научихте да черпите информация многостранно,руснаците каква работа имат над турска територия имайки предвит предупрежденията, да не мислите ,че руснаците са бомбардирали идилчита,точно обратното,местните туркмени,но понеже сте коне с капаци без собствено мнение, ако външни българи ядат хурката сигурно ще си мълчите и чупите пръсти,а някои искат кюрдска държава на турска територия,тогава турците да се разшират към кърджалииско и т.н. и в крайна сметка губещите ще са двете държави от алъш вериша за 35 милиарда долара.....

    Коментиран от #15

  • 12 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор
    ТУРЦИТЕ ВЗЕХА ПАРИ ОТ АМЕРИКА И СВАЛИХА САМОЛЕТА
  • 13 Toko

    1 0 Отговор
    След като са длъжни да си защитават границите,защо допуснаха на територията си 2-3 милиона всякаква измет и я препращат на талази към Европа?!!!
  • 14 до бай хойчо

    0 1 Отговор
    дядо ми е раждан в Русия,но си е българин.Не всички ,които не правят св..ки на руснаците са фесове.Продължавайте да лижете г.зове.Браво на турците за куража.Руснака разбира само от юмрук в пияната муцуна.Запалиха Украйна,а сега искат да запалят целия свят.
  • 15 mediator37

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "bumko":

    И кой е дал пълномощно на Турция да представлява сирийските туркмени? Защото Башар Асад не е.
    Голата истина е, че руският самолет не е навлизал във въздушното пространство на Турция и че свалянето му е отмъщение на Турция заради бомбардировките над туркменски села в Сирия.
    При което сваляне турците са навлезли над сирийска територия.
  • 16 петя

    0 0 Отговор
    Ахмет Давутоглу фес веднага отиде при чичо НАТО.Нали сте много смели.
Новини по държави: