Last news in Fakti

12 Декември, 2015 21:13 1 701 2

Има надежда за света

  • надежда-
  • света-
  • климат-
  • конференция-
  • париж

Споразумението за климата бе прието в Париж

Представителите на 195 държави  на Конференцията за климата в Париж приеха споразумението за ограничаване на глобалното затопляне, съобщи Би Би Си.

Това е първото в историята споразумение, в което всички държави се ангажират да намалят карбоновите емисии на своя територия. По-рано ключови групи, като тази на развиващите се страни, Г7 и Инидя и Китай заявиха, че са готови да подкрепят предложението.

Споразумението признава, че заплахата от глобалното затопляне е много по-голяма, от колкото се е смятало преди. Когато френският министър на външните работи Лоран Фабиюс обяви приемането на сделката, всички делегати станаха на крака и аплодираха решението. Основните точки в споразумението са рязкото ограничаване на вредните емисии парникови газова. Ограничаване на глобалното затопляне до 2 градуса по Целзий. Разглеждане на постигнатите резултати на всеки 5 години. На развиващите се страни ще бъдат отпускани по $ 100 млрд. годишно, до 2020 г. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 lock

    1 0 Отговор
    дай боже и на нас да отпуснат нещо!
  • 2 Бай хой

    1 0 Отговор
    Га бяха въглеродни, га станаха карбонови току виж в други ден ще намалят диамантените емисии.
Новини по държави: