Last news in Fakti

14 Януари, 2016 21:34 1 594 1

Македонският премиер Никола Груевски подава оставка

  • македония-
  • оставка-
  • никола груевски

Той обяви това в телевизионно обръщение

Македонският премиер Никола Груевски обяви, че ще подаде оставка, която влиза в сила 100 дни преди провеждането на парламентарните избори в страната, съобщи Balkan Insight.

Премиерът посочи 24-ти април като възможна дата за провеждане на изборите, като в 100-те дни преди тях страната ще бъде управлявана от техническо правителство.

„Сделката предвиждаше премиерът да остави своя пост 100 дни преди изборите. Искам да сложа край на цялата несигурност в тази страна, за да продължим напред. Утре сутринта ще подам оставката си на председателя на парламента“, заяви Груевски в телевизионно обръщение.

Това става в навечерието на посещението на европейския комисар по разширяването Йоханес Хан в Скопие. Той ще помогне за финалното разрешаване на политическите противоречия в страната и изясняването на окончателната дата за изборите. Очаква се управляващата партия ВМРО-ДПМНЕ да посочи свой кандидат за временен премиер. Това предвижда споразумението от Пържино, което бе постигнато през миналото лято.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оооооооо

    2 0 Отговор
    Тоя комунист създаде най-грабливото и корумпирано управление на Балканите.
    Всички министри, областни, кметове са му роднини. Няма обществени търгове, кражби от бюджета - до насита, фалшификации на изборитеу терор за опозиционните партии.
    Но миналата година македонците се вдигнаха и го принудиха да подаде оставка. Той я проточи половин година, но все пак избори ще има.
Новини по държави: