Last news in Fakti

15 Януари, 2016 10:43 1 243 3

Емил Димитриев поема премиерския пост в Македония

  • емил димитриев-
  • премиерския-
  • македония

Той бе излъчен от управляващата партия ВМРО-ДПМНЕ

Централният съвет на управляващата Македония партия ВМРО-ДПМНЕ прие решение нейният генерален секретар Емил Димитриев да поеме премиерския пост в страната и да оглави техническото правителство, което да се погрижи за провеждането на предстоящите парламентарни избори, съобщи Time.mk.

В телевизионно обръщение през вчерашния ден настоящият премиер Никола Груевски обяви, че днес ще депозира своята оставка, във връзка със споразумението да напусне премиерския пост в период от 100 дни преди изборите. Очаква се те да бъдат насрочени за 24-ти април.

Според неговата партия, Димитриев е доказан професионалист, с чиито работа и лидерство широката общественост не е напълно запозната. Димитриев и Груевски бяха забелязани да разговарят в заведение през тази нощ. През днешния ден в Скопие пристига  европейският комисар по разширяването Йоханес Хан, който ще участва в преговорите за преодоляване на политическата криза в страната и уточняването на подробностите около предстоящите избори. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тъпи макета

    0 0 Отговор
    Македонците са тъпи парчета, отрекоха се от България и сега ще ги ч.кат албанците! Заслужават си го.
  • 2 waffen

    0 0 Отговор
    тъпак
  • 3 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    антибългарите от скопие ,квото искат да правят.тръгнат ли за ес обаче трябва да направят определени неща по отношение на българската история в техните земи както и с учебниците им.костите на българските доброволци все още се търкалят по планините на македония ,а разбитие гробници са поругани и ни е забранено и до днес да ги въстановим.за всеки македонец българин е нещо подобно на циганин ,та не виждам що въобще трябва да се занимаваме с тях.
Новини по държави: