Last news in Fakti

17 Януари, 2016 18:50 1 629 0

Шиндзо Абе: Русия е много важна за Близкия Изток

  • близкия изток-
  • русия-
  • шиндзо абе

Според японския премиер трябва да се води нормален диалог с Москва

Японският премиер Шиндзо Абе определи Русия като фактор, който може да е от решаващо значение за преодоляване на кризата в Близкия Изток, съобщи CNBC.

Абе изрази желани през тази година да посети Москва или да покани руския президент в Токио. Японският премиер посочи, че в условията на напрежение между Саудитска Арабия и Иран, войната в Сирия и заплахата от крайния ислямизъм, регионът има нужда от конструктивен диалог с Русия.

„Ние имаме нужда от конструктивно сътрудничество с Русия. Трябва да търсим решения по отношение на стабилността на региона и на целия свят. Вярвам в правилния диалог с Русия. Правилният диалог с президента Путин е много важен. Нормалният диалог е много важен“, заяви Абе.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: