Last news in Fakti

20 Март, 2016 20:50 1 159 1

Барак Обама отлетя за Куба

  • куба-
  • барак обама-
  • раул кастро

Визитата е знак за промяна на политиката на Белия дом към Латинска Америка

Барак Обама отлетя за Куба - 1
Снимка: АП/БТА

Президентът отлетя на историческа визита в Куба, предаде АП. Ей Би Си определя пътуването като семейно.

Обама е придружаван от първата дама Мишел Обама и двете им дъщери, Саша и Малия.

Посещението на Обама на Острова на Свободата е историческо. Визитата на Обама е първата на действащ американски президент в Куба от 88 години. Двете страни, врагове от времето на Студената на война, възстановиха дипломатическите си отношения миналото лято.

Официалната кубинска телеграфна агенция обяви, че Барак Обама ще бъде посрещнат с нужното уважение.

Въпреки затоплянето на отношенията, между САЩ и Куба все още съществуват пропасти, най-голямата от които е икономическото ембарго, наложено през 1962 година.

Вашингтон остро критикува островната страна по отношение правата на човека. Кубинските власти, от своя страна, определиха американския фокус върху правата на човека като лицемерен.

Преди дни САЩ обявиха улесняване достъпа на Хавана до американските финансови институции и пазар, както и въвеждането на ежедневни полети между двете държави.

Въпреки различията, днешното посещение на Обама се очаква с огромен интерес и е определяно като начало на нова глава в двустранните отношения между САЩ и Куба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 2 Отговор
    началото на края на една прекрасна страна ...