Last news in Fakti

13 Април, 2016 21:40 3 448 40

Руски бомбардировачи прелетели опасно близо до US есминец

  • русия-
  • сащ-
  • су-24-
  • есминец-
  • бомбардировач-
  • кораб-
  • разрушител-
  • маневра

Пентагонът определи действията на Москва като непрофесионални

Руски бомбардировачи прелетели опасно близо до US есминец - 1
Снимка: БТА/ AP

Руски бомбардировачи Су-24 са прелетели близо до американския есминец „Доналд Кук“ в Балтийско море, съобщи Си Ен Ен.

Според „Ройтерс“ самолетите са прелетели изключително ниско. Маневрите са били последвани от няколко подобни на многоцелеви хеликоптер Ка-27, който е направил снимки на кораба отблизо.

Пентагонът определи действията на Москва като „непрофесионални“. Инцидентите са станали в международни води на 10 и 12 април.

Американският есминец е плавал на близо 110 километра от Калининград.

Руските самолети са били невъоръжени. Пилотите им не са отговорили на опитите на американските военни да се свържат с тях.

Британското издание „Телеграф“ написа, че руските самолети са „симулира атака“ над американски боен кораб. Посочва се, че самолетите са прелетели на едва 9 метра над есминеца.

Официален представител на Пентагона определи действията като „най-агресивните от доста време насам“.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kaput kaputin

    3 3 Отговор
    капутин ще яде и американски х.. много е нагъл и ще падат руски самолети
  • 2 сноу

    4 2 Отговор
    Лошо няма ,колко му е да му изтърват някое бомбле,че къв чеп дири хамериканеца там..в Балтийско ,да не са го калесали...
  • 3 hmmm

    3 2 Отговор
    Международни води ваши ли са господа американци!? В международни води не може да плуваш като в свой и да очакваш, че с неохота ще бъдеш пропуснат да си минеш покрай "агресивния си противник"!
  • 4 Монго

    3 0 Отговор
    Не преписвайте буквално. Самолетите не са доближили на повече от 900 метра разрушителя,а височината,на която са летели се е равнявала на височината на кораба + 9м. От вашето излиза, че са бутнали шапките на моряците. Е да,ама не...
  • 5 гост

    4 2 Отговор
    Сигурно корабът е отивал на гости на новите си съюзници, натовците от Литва, Латвия и Естония за да им окаже морална подкрепа в борбата срещу руската агресия. Много правилно, че ги пускат невъоръжени тия изтребители, че знае ли се какво може да стане, някой руснак може да го засърбят ръцете да натисне копчето.
  • 6 Ярослав Станчев

    4 2 Отговор
    Хехехехе,пак ще има подадени рапорти за напускане от "безстрашните" кравари.Същия този кораб преди 2 години се подвизаваше в Черно море и после имаше групова психо-терапия с екипажа му.Сега май ще е същото.Дано този път да са си взели повече тоалетна хартия,че миналия път о.раха пейзажа,американците.
  • 7 другарят Путин

    4 2 Отговор
    Ами, непрофесионални, хората просто са тренирали атака над американски кораби, според мен си е съвсем професионално и в реда на нещата. Нали утре ако се наложи трябва да знаят кво да правят момчетата. Трябва да има такива заигравки, да се напомня на американците че не са сами на тоя свят, че има и други освен тях, че на тия другите много не им дреме че някой се смятал за господар на света.
  • 8 Бай хой

    2 2 Отговор
    Така написано излиза че летателните апарати са натрапниците въпреки че са по-близо до собствената си граница.

    Звучи ненормално и истерично когато руски самолети наближат например британия или франция и техни военни ги придружават. Това си е съвсем нормално поведение също както и сега с хамериканският паток.

    Истерични пропаганди за агресивни действия от едната страна въпреки че в действителност ролите се разменят.

    Но нали така ще си оправдаем политиката, а пък и ако има някаква руска заплаха няма да се наложи хамериканците да върнат златото на Европа. Баят стотици тонове.
  • 9 onq s konq

    2 6 Отговор
    Точната дума за инцидента е наистина НЕПРОФЕСИОНАЛНО ПОВЕДЕНИЕ.Не може държава претендираща за "велика сила" и "водеща се такава" да се държи като мутра,залагайки СВЕТОВНИЯ МИР на карта!Верно че водите са международни,но съществува понятие ОПАСНА БЛИЗОСТ,което дава пълното право на доближения да се защити по подобаващ начин,наричан в правото НЕИЗБЕЖНА ОТБРАНА.А като прибавим факта че НЕ СА ОТГОВОРИЛИ НА ОПИТИТЕ ЗА ВРЪЗКА с американците...Та това представлява Русия -нагъл ЧЕРВЕНдалест мужик с препасани пистолети на голия си тумбак,мечтаещ си някакси отново да бъде огромен и могъщ СССР!
  • 10 наблюдател

    3 2 Отговор
    За това ли пишеш, щот си го ял, и ти хареса, и не можеш да се въздържиш от възторг
  • 11 tost

    4 2 Отговор
    Вчера имаше супер експерти (стоен,коня и сие),които твърдяха че руската техника не струвала,а пък днес никакви не се виждат.:) Явно са утишли да сменят памперсите на американския екипаж ;)
    „Приятел в нужда се познва“
  • 12 tost

    4 2 Отговор
    Ха ха ха Оня пак е объркал сеното с марихуаната.Направо ще ме умори.................................................... от смях.

    Коментиран от #13

  • 13 onq s konq

    2 4 Отговор

    До коментар #12 от "tost":

    Не само ти-ДОСТА СТЕ ТУК,които се семеете на това което казвам,ЗАЩОТО ПРОСТО НЕ ГО РАЗБИРАТЕ!А иначе смехът си е здраве както е казал народът,но при вас е в резултат на ДЪЛБОКИ ПСИХИЧНИ СМУЩЕНИЯ!...Знам че и среден пръст да ти покажа пак ще се разсмееш,но съм жалостив по природа и не се подигравам с болни хора.
  • 14 към стат

    3 2 Отговор
    "Доналд Кук" е имал активирана прототипна стелт апаратура и законите в "международни води" са позволили на руските пилоти да направят оглед от близко разстояние на обекта в радарно подозрение, за да си направят селфи с невидимия екипаж. Намерени са 10 рубли и 40 копейки бакшиш в единия пакет памперси хвърлени на палубата с бележка: "Лекуваме запек и гласни струни - Забележка: Възможно е заекване"
  • 15 корса

    3 2 Отговор
    Тоя доналд кук не може да си намери нов екипаж.
    В Черно море, Хибини блокира всичките им прехвалени радари и електроника!
    Атаките на Братята Руснаци са да предупредят, надменните и самозабравили се американци!
  • 16 Нагли американци

    3 2 Отговор
    Не си спомням руски есминец да се е приближавал на 110 км от бреговете на САЩ. Много са нагли тези смотаняци !
    Ще има наакани панталонки скоро пак, както със случая в Черно море !
    Просто се чудя на железните нерви на руснаците !
    Те какво очакват да ги посрещнат с хляб и сол ли ?
  • 17 kcaniba

    4 2 Отговор
    Пак пълни амерски памперси и рапорти за уво!!!!)))
    Амерски есминец е погрешно плувал близо до руски бомбандировачи!!!
  • 18 некойси

    2 2 Отговор
    Мдааа ... същия този велик US флот --> https://www.youtube.com/watch?v=_VHXRYXzEVU

    Коментиран от #31

  • 19 СССР

    3 2 Отговор
    Аз се сещам защо руснаците не са отговорили на опитите за връзка! Просто явно ХИБИНИТО е било включено и на американците не им е работело УОКИТОКИТО!!! Явно и дигиталният апарат е бил блокиран от РУСКАТА СИСТЕМА ЗА РАДИОЕЛЕКТРОННА БОРБА че и снимки не са могли да направят на Руските самолети а само са обяснявали какво са видели и на горе долу колко метра на око!!! Нищо другият път да си назначат художник да илюстрира събитието!!!
  • 20 Nagleci

    3 2 Отговор
    Долни , нагли ама "наши" съюзници непрекъснато дразнят мечката .
    После най-нахално настояват за солидарност с тях ???
  • 21 Carfen

    3 2 Отговор
    Славните моряци от есминеца Доналд Дък си плавали патешката в стелт режим близо до руска територия. Невъоръжени руски изтребители прелетели в близост до тях, за да ги поздравят с песента "опасно близки" и за да им покажат, че стелта там не важи. И точно когато морето станало кафяво, един КА 27 си направил селфи със стелт-патето и по мегафона им казали, че който го е страх от мечки, не ходи в гората. Моите уважения към американската армия, ама не им отива да се държат като ощипана германка от бежанец.
  • 22 Киро

    2 1 Отговор
    Бе да не вземе да падне още някой руски бомбардировач само...

  • 23 стоян георгиев

    2 2 Отговор
    така се пънеха троловете като руснаците влизаха в турското въздушно пространство.тези се насрали онези се незнам кво,но като падна самолета и почна плача...ама тои бил вътре няколко секунди ама не трябвало....сега след тези комплексарски номера може пак да падне някое руско хвърчило .дано пилотите да са били дрогирани или пияни щото ако е правено на трезва глава е толкова комлексарско че няма на къде повечe!

    Коментиран от #24

  • 24 Монго

    0 2 Отговор

    До коментар #23 от "стоян георгиев":

    Прочети пост N4 и ще видиш, че никой не е прелитал над никого.
    Сега се успокой и хайде скок в джакузито да правим чип чип

    Коментиран от #25

  • 25 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "Монго":

    кво да ти чета тъпизмите бе рошко?даваха ги по новините .уплашените американци се скъсаха от смях на руската простотия!!!!!
  • 26 Vasik Atanasova

    4 2 Отговор
    КОГАТО СИ НОМЕР 1
    МОЖЕШ ДА ПРАВИШ НЕЩА КОИТО
    ДРУГИТЕ НЕ МОГАТ
    ТРЯБВА ПУТИН ДА ГИ ЧЕШИ ПО ХЕМОРОИДИТЕ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ
  • 27 Vasik Atanasova

    3 2 Отговор
    http://www.vesti.bg/bulgaria/ruski-iztrebiteli-pochti-napadnaha-us-razrushitel-6052574

    ВИЖТЕ ВТОРИЯ КЛИП КОЛКО НИСКО ПРЕЛИТА ТЕЯ СА СЕ ШОКИРАЛИ ЯКО
  • 28 Хрисофор Карамфилов

    3 2 Отговор
    По време на Карибската криза,американските кораби и самолети са действали по същият начин ,в международни води ,пред Куба.Руските конвои са били облитани ниско,кораби са се бутали с форщевените ,есминци са тръгвали срещу излязли на повърхността руски подводници.Само не са се стреляли с ракети,щото щеше да стане ,като в песента на Орхан Мурат-И хиляди слънца да засветят на този свят.Нашата армия и запасните лежаха тогава по границата с Турция в пълна готовност.Сега руснаците им "сипват" от същото.Китай също се държи агресивно.Ситуацията е както при кучетата,първо препикаваш територията си ,после гониш агресивно натрапниците.

    Коментиран от #34

  • 29 тръц

    2 2 Отговор
    А на корабът са свършили сапуна,тоалетната хартия и ароматизатора /за гащи/,очаква се спешна доставка...

    Коментиран от #30

  • 30 Киро

    3 1 Отговор

    До коментар #29 от "тръц":

    Това са глупостите, с които ви пълнят главите, че от мизерия и безпаричие ви се напукаха ушанките вече!

    Я някое масковско да коментира, как така средната заплата в "богата" Русия стана по-малка от България?

    32 000 рубли средна заплата в Раша, което е 750 лева!

    ХАХА! Пък вие си скимтете с глупостите за тоалетни хартии, само, дето последните дето имаха нужда от такава нещо май бяха едни ушанки на дърт бомбардировач някъде на югоизток...

    Коментиран от #32

  • 31 turbozmej

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "некойси":

    Това си е чиста измислица и базик от някое испанско хумористично шоу... Капитанът няма да види че се движи срещу фара??? Ами ескорта, - той къде гледа? Що ли носите глави на раменете си?
  • 32 Монго

    0 2 Отговор

    До коментар #30 от "Киро":

    Тролиш темата. Тогава и аз. Зависи как измерващ стандарта на живот. Средната работна заплата в Москва е 900 евро, в др. райони е 703 евро. В различни области стандарта е различен, в Чечня е по-нисък от нас,но виж снимки от столицата им, София е зле. В Тюменска обл. БВП е 57 175 дол. близко до...Норвегия. Сахалинска обл. БВП е 43 462 долара-стандарта на...Хонконг. Чукотка-39 220 дол.,стандарта на Австралия.С.Петербург-25 227 дол. на гл. от население- Ю.Корея.
    Това от мен...

    Коментиран от #33, #40

  • 33 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "Монго":

    ето го и трола с икономическите анализи!!!от средна заплата отиде на бвп :)))!!!!да сме гледали столицата на чечня ,но само небостъргачите на кадирката предполагам,другото да го подминем и като софия е зле що не се заселиш в грозни,нисък стандарт ,терористи, атентатчета някой и друг партизанин,за тюменска област с брутния вътрешен продукт на норвегия е още по-смешно,щото за разлика от норвегия целия вътрешен продукт на тюмен заминава за чечня,лондон или москва и хората там живеят като негри ,но при минус 60 ,тва не е сравнение ,а реални стандарти,казано просто тюмен го обират нагло и безпардонно за да има кадирката небостъргачи и путин огромни бомби,в москва с 900 евро рошко си бедняк на бедняците провери колко струва квадратен метър панелка и сметни колко години ще ти трябва да си купиш апартамент или колко пъти може да идеш на ресторант там.като цяло русия е мизерия ,но за да се обясни на руснаците що са в тва положение като имат ресурса да живеят като норвежци и канадци им се строят атомни кораби дето отиват на северния полюс или ракети дето стигат до космоса ,както и се разказва приказката за лошия запад дето е виновен за всички руски провали и постоянно точи нож да коли руснаци :)!
    та сега може да почнеш пак с джакузито,козяк или да изпееш руска песен за да се аргументираш както правиш обикновенно !

    Коментиран от #36

  • 34 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "Хрисофор Карамфилов":

    карамфилов ,къде си бе пич?изгуби се нещо!!!!по време на карибската криза американците са облитали за да покажат че са сериозни в определен момент на огромно напрежение.имало е заповед да се потопи първия кораб преминал блокадата ,което американските пилоти са демонстрирали и за което са предупреждавали с облитанията .сега руснаците го правят без никаква реална причина .без да коментират причините за него и лошото е че става хронично,а при един инцидент ще пострадат доста хора и не само това!!!както казах в преден пост дано са пияни или дрогирани ,щото на трезва глава е необяснимо!
  • 35 киро

    1 2 Отговор
    А САЩ кво правят на 100км от Руската територия с боен кораб !???????????????????????????????????????????????????????
  • 36 Монго

    0 2 Отговор

    До коментар #33 от "стоян георгиев":

    Преди да пиша за БВП съм ти написал и ср. заплата ама кой да чете. Чукча писател,чукча.не читател. Грозни е възстановен след война и да небостъргачи в центъра а в София какво шуши и то не е имало война и пак съм писал,че в Чечня са по-зле от нас. Ама как да видиш, от топли и студени вълни погледа ти е премрежен. Тролиш ти защото си се подложила на Козяк16. Ама след джакузи с мен да не запееш частушка...

    Коментиран от #39

  • 37 gost

    0 0 Отговор
    къде се врът хамериканскиге военни кораби на майка си в п`тката на 120 км от руска земя (Калининград). това не е ли обявяване на война, напълно непрофесионално и неадекватно. представяте ли си руски военни кораби да се паркират по хамериканското крайбрежие, край Флорида или Ню Джърси - ха-ха-ха.

    Коментиран от #38

  • 38 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "gost":

    ами тогава америкаците да почнат да хвърлят дълбочинни бомби по руските подводници дето са на вахта пред ню юрк или лос анджелис?като толкова си се загрижил що не провериш на колко километра са те от американските градове?
  • 39 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Монго":

    опааа с чукчата и турските манафи ти ги знаеш работите ,дали е читател чукчата си е твои проблем ,подобно на другите ти шизофрении,но когато се опитваш да лъжкаш виждаш направо с бутонките в рошавата ти глава .после може пак козяк джакузите и другите пе.алски мераци!
  • 40 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Монго":

    Абе, баничка, ти знаеш ли какво означава понятието средна работна заплата в страната??

    Кво си ми тряъгнал да се обясняваш за Москва бе?!

    Факт 1 - средна работна заплата в Русия - 32 000 рубли = 750 лева.
    Факт 2 - средна работна заплата в България - ПО-ВИСОКА от тази в Русия.

    Сега схвана ли??

    Айде някоя ушанка да обясни, как то получилось?