Last news in Fakti

11 Май, 2016 18:50 2 046 16

Анкара вече заплашва ЕС с бежанците

  • ес-
  • бежанците-
  • турция

Заканата беше отправена от съветника на Реджеп Ердоган - Берхан Кузу

„Ако Европейският парламент вземе грешно решение, Турция ще пусне бежанците.“ Това заяви съветникът на турския президент Реджеп Ердоган – Бурхан Кузу, цитиран от „Ройтерс“.

Вече излязоха информации, че Европейският парламент е преустановил разговорите за свалянето на визовия режим за Анкара. Очаква се въпросът да бъде обсъден утре.

Председателят на ЕП Мартин Шулц заяви, че не вижда възможност визите да бъдат свалени в периода до юли, тъй като Турция не е изпълнила всички 72 условия за процедурата. Анкара отказва да промени своите антитерористични закони.

„За нас не е възможно да променим антитерористичните си закони“, заяви турският министър по европейските въпроси Волкан Бозкир.

Споразумението за свалянето на визовия режим за турски граждани беше част от споразумението между Брюксел и Анкара за ограничаване на бежанския поток.

„Нашата страна, която води борба едновременно с три терористични групи – ПКК, ДАЕШ и Фронта ал Нуср взима всички мерки, за да поддържа баланса между свободата и сигурността“, заяви говорителят на турското външно министерство Танджу Билгич.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Коста

    1 2 Отговор
    С тези пари, които поиска Турция, България може да вдигне китайска стена и да разположи картечници отгоре.

    Коментиран от #3

  • 2 Монго

    1 2 Отговор
    А не бе, не, те се шегуват...
  • 3 Патето Яки

    0 5 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Коста":

    .....и да разположи картечници отгоре.

    Ще стрелят по невъоръжени жени и деца ли бе бай Коста.
    Не се плашете от бежанците и те са хора като нас даже по образовани и културни от нашите цигани.

    Коментиран от #8

  • 4 ИСЛЯМ ТЕРОРИЗЪМ

    2 2 Отговор
    За кой ли път казвам "На турчин вяра да нямаш".
    Тези джунгали не заслужават крачето им да стъпи в ХРИСТИЯНСКА ЕВРОПА. Да си стоят в анадола. На никого не са притрябвали. Даже и тези, които са в Европа трябва да се изринат и натикат там, от където са се довлекли.
  • 5 123

    1 2 Отговор
    всички са хора ,така е. и бай Усама Бил Ладен и той е бил човек и Хитлер обичал деца. Но все пак сред тези мили мюсюлмани все има терористи -живуркаха в Европа ,получаваха цял живот соц.помощи и после режат и колят тези които ги хранят,това вече свинщина бих казал. Една жена от Италия каза вече известна крилата фраза --не всички мюсюлмани са терористи,но всички терористи са мюсюлмани----каза и закова....Живи здрави...
  • 6 шшш

    2 2 Отговор
    що ли не ходят в богатите мюсюлмански държави ..никой не ще безделници...вяра една но парата не се дава без труд,обаче тези тарикати се научили да сучат даром и вече като наркотик знаят само бакшиш и алъш вериш.
  • 7 Гост

    2 1 Отговор
    Ако още не са разбрали нещата в ЕС се променят и мекичките либерали са пътници, това вечно плашене и пазарене с бежанците ще приключи защото всяка страна има собствена армия, която може да изпрати по границата и да се защити, и много е вероятно да дойде време, когато на Турция да и се наложи да връща взетите милиарди за справяне с бежанския поток, с който така и няма никакво желание да се справи, а бежанците едва ли са видели нещо от тези милиарди
  • 8 Чопър

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Патето Яки":

    Стига с тия глупости видяхме какви жени и деца има по площадите в Кьолн.Това е измет ,която трябва да си стои в Афганистан,Пакистан
    и прочие местенца.Те не идват да работят и да се интегрират а да паразитират по всякакъв начин.Опитът го показа и във Франция и къде ли още не.Дори в Германия турците които са от десетилетия там не се интегрират а се обособяват и капсулират в общности.Можеш да им видиш забрадките от Виена чак до Брюксел.Ненормално е в 21 век да живееш като в 10 ти.Щом искат това да си стоят по землянките вкъщи и да си бият глават в земята колкото пъти на ден искат.И никой не ги е карал да правят много деца след като уж толкова им било тежко.Не сме длъжни ние да им ги гледаме имаме си достатъчно цигани дошли между другото от техните земи.И тях виждаме колко са се интегрирали.
  • 9 Спас безделника

    2 0 Отговор
    Какво се получава? Турция иска да се премахне визовия режим за нейни граждани и същевременно признава, че не може да се справи с тероризма в страната - бори се, но не може да се справи! Абе, тези май са прекалили с опиума - безвизово преминаване границата мюсулманска Турция - християнска Европа от всякакъв боклук. Впрочем, май досега не сме имали проблеми само с кюрдите - може би поради общата съдба или защото просто са си такива хората! Не знам!
  • 10 прод

    2 0 Отговор
    От стари ТИР-аджии знам, че на времето само българските камиони са преминавали безпроблемно през Кюрдистан
  • 11 valeri

    0 0 Отговор
    tova kade sa namira kurdistan nqma bulgari tuka trol4etata tursiq na na6i priateli ima logiga da opravq6 s tursi s dobro nastorenie kakvo me entresuva maymunite na kurdistana
  • 12 ХАДЖЪ

    0 0 Отговор
    Ислама скоро ще владее в Европа и ще има МИР ...
    Нострадамус , Ванга ... всичките са го казали.
    Европа остарява , ново поколение няма ... Например след 10 години
    ще има 4 милиона Българи , Турците ще са около 800 хил . , Циганите с %45 растеж 1 милион .... Цифрите ги давам без коментар ....
    Радваѝте се ....

    Коментиран от #16

  • 13 Боби

    0 0 Отговор
    Всичко става без воѝна ... В Париж в Белгия , Барселона , Хамбург , Берлин , Рим ... Където и да отоваш навсякъде араби , сириѝци , .....
  • 14 БОЗКУРТ

    0 0 Отговор
    значи българските тираджии са дали нещо ценно от себе си на Кюрдите , ха ? една целуфка , една бузка .... хахахахахаахаха
    ше ви пуснем 200 Кюрди от Турция за един ще открият нова държава в цялата българия ... хахахаха ....
    тихо , молете се на бог че никоѝ не ви пипа и да не ви пипа , радваѝте се всеки ден че в бг няма воѝна и тероризм ...
  • 15 СИКЕР

    0 0 Отговор
    до Бай Коста
    ГЛАДЕН ЩЕ УМРЕШ ОЩЕ ЗА ТУРЦИТЕ МИСЛИШ !!!
  • 16 някой

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "ХАДЖЪ":

    Нострадамус и Ванга са казали,че мюсюлманите ще бъдат унищожени след като тръгнат на война срещу Европа.Явно само това може да ги научи къде им е мястото.
Новини по държави: