Last news in Fakti

12 Май, 2016 08:17 1 949 5

Турция губи надежда за визите

  • турция-
  • визите-
  • ес

Волкан Бузкир заяви, че Анкара няма да промени антитерористичните си закони

Турският министър по въпросите с ЕС Волкан Бузкир заяви, че вече губи надежда за постигането на сделка за сваляне на визите за турски граждани, съобщи Би Би Си.

Премахването на визите беше част от споразумението за ограничаване на бежанския поток между Брюксел и Анкара. За тази цел обаче Турция трябва да промени антитерористичните си закони. Бузкир за пореден път заяви, че това е невъзможно.

Според Бузкир преговорите са достигнали критична точка, подчертавайки, че Анкара вече е направила достатъчно.

Председателят на Европейския Парламент Мартин Шулц вече заяви, че процедурата за приемането на безвизов режим няма да бъде обсъждана, докато Турция не изпълни всички 72 критерия за въвеждането й. През вчерашния ден повечето евродепутати са заявили, че подкрепят премахването на безвизовия режим, но ри изпълнение на всички условия за това.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gost

    3 0 Отговор
    Никакви визи за гаджалите !
    Те не са европейци . Те са азиатци !

    Коментиран от #2

  • 2 Комшо

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "gost":

    Не араби са.
  • 3 пали

    3 1 Отговор
    ГЛАДЕН ЩЕ УМРЕШ ОЩЕ ЗА ГАДЖАЛИ МИСЛИШ
  • 4 на вота

    1 0 Отговор
    Турция трябва да гледа реално на нещата т.е., че не е европейска държава независимо, колко опита е правила през вековете насилствено да го постигне включително и сега.
    Ако Меркел и нейните европенделчета не бяха сътворили тези огромни грешки изобщо въпросът Турция - ЕС нямаше да се коментира.
    Иначе, както обикновено турците са доволно нагли искат да ги пуснат там за месец-два, където други държава и то подечертавам европейски чакаха с години изпълняваха унизителни условия и целуваха дърти европейски задници.
    Добре, че все още има смели европейски държави, които веднага скочиха и се противопоставиха. Това обаче за огромно съжаление изключва нашата държава в лицето на правителството. Народът, ако го питат обаче мнението и решението, ще е друго. Затова възможности, като идния референдум не трябва да се пропускат, това са златни шансове да покажат хората какво искат, а не какво е решил премиерът слънце и неговите "звездички" !
  • 5 раптор

    1 0 Отговор
    А ние се обнадеждаваме!
Новини по държави: