Last news in Fakti

11 Май, 2016 15:32 3 106 7

Шулц охлади мераците на Турция

  • мартин шулц-
  • мераците-
  • турция

Той заяви, че трудно ще се постигне споразумение за сваляне на визите до юли

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц заяви, че не вижда шанс за постигането на споразумение за безвизов достъп до територията на ЕС за турски граждани в периода до юли, съобщи ДПА.

Пред радио „Deutschlandfunk“ той заяви, че ЕП няма да започне консултации по въпроса, докато Анкара не изпълни абсолютно всички критерии за премахване на визите. Според него на този етап Турция не е изпълнила 5 от 72-те условия.

„Не става въпрос за някаква бройка, а за реално качество. Въпросите около промяната в защитата на личните данни и антитерористичните в страната закони дори не се приближават до осъществяване“, заяви Шулц.

През миналата седмица турският президент Реджеп Ердоган заяви, че няма намерение да променя антитерористичните закони в своята страна и че е готов да прекрати споразумението с ЕС за ограничаване на бежанския поток.

Според Шулц Ердоган трябва да отстъпи по този въпрос. Според него в Турция трябва да започна консултации за промяната на законите. Анкара вече на няколко пъти заяви, че вдигането на визите за турски граждани е основно нейно изискване за продължаването на споразумението за бежанците.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КРОМАЗА

    2 0 Отговор
    Ами какво да се очаква от турска гювендия ,освен да си върти г.зъ и да изнудва - просто са си гаджалска сволоч .
  • 2 Гост

    1 0 Отговор
    И така измуфтиха твърде много от кекавата в момента Европа, а и как могат те да са външна граница на ЕС след като го напълниха с какви ли не циганори
  • 3 Някой

    1 0 Отговор
    Твърда игра с фесовете и сваляне на Ердоган.Толкова диктатори свалиха из Африка и Близкия Изток,а под носа си ще държат този наглец да се мъчи да изнудва ЕС.Англия и Франция да се събират пак и да решават какво ще правят с Турция.Щом като след Първата Световна са ги направили държава върху геноцида на арменци и българи сега да си поемат отговорноста и да връщат земите на тези народи и на кюрдите.Тогава да видим Ердоган колко ще се перчи.

    Коментиран от #5

  • 4 Спас безделника

    1 0 Отговор
    Европейските "покерджии" не могат да не си дават сметка за радикализирането на Европа - още повече, че от този процес зависи оставането им около блажната баница, колкото и да се правят на хора, ядящи само постни манджи.
  • 5 Сорос

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Някой":

    Принципно си прав-НО се заблуждаваш че Англия и Франция нещо решават--каквото каже САЩ-това ще става...Ердоган в момента е необходимото зло,което изпълнява техни нареждания и заедно с това прокарва и свои интереси-факт.Затова Европа е почти в ступор с Турция--незнаят какво са се договорили със САЩ--а това показва едно--Е.С. са си просто марионетки на САЩ и това че се залива Европа с радикален ислям,ги тревожи много малко...
  • 6 Беспорно

    2 0 Отговор
    Що така бе Шулц? Сега стоянчо ще реве с огромни сълзи поне една година.Той толкова се радваше на идола си Ердоган,така го боготвореше,така вярваше в османските мечти на Турция....а ти го поряза...аааааа ама не е демократично така..
  • 7 мамка му

    2 0 Отговор
    Искаш ли някой да не се бърка в твоите проблеми, създай му негови собствени - това твърдят древните римляни. Нали така? Какво да направим за да попречим на еврейския капитал от US да се меси в европейските работи? Няколко прости неща: 1.Да се поощри разлагането на еврейското лоби в държавната политика-черен президент,съдии-латиноси /по възможност езуити/, немски потомци в полициятя и банковото дело, с цел да се хиперболизира покриването на вътрешните разходи. 2. Да се насочи бежанската вълна към "обетованата страна"- да се изкупят стари кораби и да се пуснат по пътя на мормоните. 3. Но не по значение - да се детронира долара като световна валута - и без това зелените хартийки не вдъхват вече респект. 4. То и това им стига. Нали си спомняте как онзи - американския посланик освети джамия във Видин? Ами да финансираме строежи на джамии отатък Океана, дявол да го вземе! По - евтино ще ни излезе!
Новини по държави: