Last news in Fakti

20 Май, 2016 23:00 1 341 3

Божествен интернет в германските църкви

  • германия-
  • църкви-
  • интернет-
  • wi-fi-
  • godspots-
  • безжичен интернет

Църковните власти ще инсталират Wi-Fi в 220 църкви в региона Берлин и Бранденберг

Богомолците в протестантските църкви на централна Германия скоро ще се радват на "божествен" безжичен интернет благодарение на горещи точки за Wi-Fi, съобщава Би Би Си.

Църковните власти ще инсталират Wi-Fi в 220 църкви в региона Берлин и Бранденберг.

Новата услуга е наречена от църквата "Godspots" (на англ. "гореща точка" е hotspot, откъдето идва играта на думи - бел. ред.)

Църковните власти планират да разширят обхвата като пуснат безжичен интернет във всички 3000 църкви в региона, съобщи телевизионния оператор RBB.

Сред първите, оборудвани с устройства за интернет разпръскване ще бъде френската катедрала на централния площад Жандарменмаркт в Берлин и емблематичната мемориална църква Кайзер Вилхелм в града.

Хората ще могат да имат достъп до "Godspots" както вътре, така и извън храмовете, като църквата обещава защитена мрежа, без реклама.

Преди да започнат да браузват, потребители първо ще виждат страница с информация за сградата, общността и материали свързани с религията, но след това ще бъдат свободни да се гмурнат в глобалната мрежа.

И ако безжичен интернет в църквата може да изглежда нещо необичайно, посетителите на Москва, могат да получат подобна услуга в най-посещаваните гробища на града.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 най-посещаваните гробища

    2 2 Отговор
    Последния абзац има нужда от допълнение. В Москва интернета е безплатен и в метрото, парковете (които са с обща площ в кв.м. колкото гр.Бургас), във всички търговски центрове (В БГ известни като МОЛове), всички питейни заведения (кафенета, сладкарници, барчета, трактири и т.н.), а ако ползвате 4G профил таксата за НЕОГРАНИЧЕН ТРАФИК НА МАСКИМАЛНА СКОРОСТ ДО 70МВ/С (РЕАЛНИ) Н А М Е С Е Ц !!!! - Е 900 рубли (направете си сами справката в Бг левове) Поздрави от абонат на Мегафон :))

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "най-посещаваните гробища":

    Така е щото Путин е открил интернета !!!

    Коментиран от #3

  • 3 подобна услуга

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Не бе, в Москва и гробищата откриха интернета, а в БГ как сте?!...
Новини по държави: