Last news in Fakti

9 Юни, 2016 11:26 9 025 8

Съдът в Белград разреши екстрадирането на Цветан Василев

  • цветан василев-
  • съд-
  • ктб-
  • българия

През март 2015 г. съдът уважи искането за екстрадиране на банкера. Пет дни по-късно апелативният съд в Белград отмени решението

Съдът в Белград разреши екстрадирането на Цветан Василев - 1

Съдът в Белград е разрешил екстрадицията на бизнесмена Цветан Василев.

Това съобщи преди минути БНТ, позовавайки се на свои източници. Василев и защитата му щели да обжалват това решение пред следващата инстанция. На 7 юни Цветан Василев е бил изслушан от Апелативния съд на Сърбия в Белград по жалбата му срещу решението за екстрадиция, взето от Висшия съд на сръбската столица.

Окончателно решение за екстрадицията взима правосъдният министър. Защитата на банкера коментира, че решението на Висшия съд вече е обжалвано и ще се очаква решението на апелативната инстанция.

България настоява за връщането му у нас по обвинение в източване на 206 милиона лева от фалиралата КТБ.

Василев е обвинен и в безстопанственост. През март 2015 г. съдът уважи искането за екстрадиране на банкера. Пет дни по-късно апелативният съд в Белград отмени решението.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 223

    1 0 Отговор
    Като му изсмучат парите които е изнесъл от тук-там ще го върнат.....
  • 2 Кръстин

    3 0 Отговор
    Няма мърдане Цецо! Време е да си платиш за наглата кражба на 4 млрд. лева, които ние платихме от джоба си! Съд, затвор и конфискуване на цялото му имущество те очакват!

    Коментиран от #5

  • 3 7777777

    5 0 Отговор
    Ела си Цецо и си кажи кои от парламента ти бяха съучастници, ама гледай да останеш жив! Че от този доклад за фалита на банката нищо не стана ясно, всичко замазаха!

    Коментиран от #6

  • 4 666

    2 0 Отговор
    Ух... и той ще си ходи от инфаркт ми се струва. С 4 милиарда това бушонче нямаше да е в Сърбия, а да си купи държава някъде. Като го тресне 9 милиметровия инфаркт, съучастниците му ще се отърват а ние ще слушаме сладки приказки от истинските крадци по телевизията как видиш ли борят престъпността.
  • 5 КРЪСТИНЕ КАЖИ И ДРУГИТЕ

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кръстин ":

    ГОЛЕМИТЕ ОБИРИ НИКОГА НЕ СА ОТ СОЛО ИГРАЧИ .ВИНАГИ АМА ВИНАГИ ИМА ОБКРЪЖЕНИЕ С ГОЛЕМИНА ЗАВИСЕЩА ОТ ГОЛЕМИНАТА НА КРАЖБАТА.
  • 6

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "7777777":

    Традиционно в България като се открадне кокошка извършителя е заловен и осъден, но като се гепят милиони и милиарди никога не става ясно кой е виновен!
  • 7 lcmfi

    1 0 Отговор
    и как точно е разрешена екстрадицията на ЦВ?
  • 8 4567

    0 0 Отговор
    Каде е ВАСИК АТАНАСОВА да си каже мнението че нещо ми бяга от полезрението а ми еважно да чуя някой друг бисер
Новини по държави: