Last news in Fakti

13 Юни, 2016 08:59 1 357 1

Ислямска държава пусна пипалата си към Орландо

  • ислямска държава-
  • стрелба-
  • орландо

От групировката обявиха, че техен боец е извършил атентата в града

Групировката Ислямска държава обяви, че неин боец стои зад стрелбата в Орландо, съобщи „Los Angeles Times”.

Вчера стрелецът Омар Садики Матиин нахлу в гей клуб, убивайки 50 души и ранявайки още десетки. Новинарската агенция на ДАЕШ „Амак“ разпространи изявление, в което обявява, че Матиин е бил вдъхновен от групировката за извършването на атентата.

Според експерти изявлението обаче не може да се счита за официално поемане на отговорност за атентата.

Властите в САЩ вече работят по версията, че стрелецът се е обявил във вярност на лидера на Ислямска държава. Негови близки вече свидетелстваха, че той е бил психически нестабилен и изпитващ ненавист към различните.

В миналото от ДАЕШ разпространяваха клипове с екзекуции на хомосексуалисти. В Орландо вече има призиви към местните граждани за засилено даряване на кръв за ранените в престрелката. Разследването по случая продължава.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    1 2 Отговор
    Това е гнусна клевета!:) В САЩ подобно нещо не може да се случи!:) Това може да се случи само в Русия, Борунди,или Сирия, ама там го прави само Асад, докато Путин му помага!:)