Last news in Fakti

16 Юни, 2016 15:11 1 811 0

Хакер удари Туитъра на ДАЕШ с гей съдържание

  • туитър-
  • хакер-
  • лгбт-
  • орландо-
  • туитър-
  • даеш

Виджиланте хакер твърди, че е превзел профили в социалните медии, принадлежащи на привърженици на екстремистката група

Хакер удари Туитъра на ДАЕШ с гей съдържание - 1

Профили в социалната мрежа Туитър, принадлежащи на привърженици на Ислямска държава (ДАЕШ), са били хакнати заради стрелбата в нощен гей клуб в Орландо, САЩ, пише в. "Индипендънт".

Хакер, подвизаващ се под името WauchulaGhost, подменил джихадисткото съдържание в профилите с гей съобщения и линкове към гей порнография.

Хакерът, свързан с неформалната група хактивисти Анонимните, за първи път започнал да превзема Туитър акаунти на привърженици на екстремистите преди няколко месеца.

След масовата стрелба в нощния гей нощен клуб "Пулс" в Орландо, Флорида, той решил да замени изображенията, публикувани в профилите със знамето на дъгата и про-ЛГБТ съобщения.

"Аз го направих заради, загиналите в Орландо", заявява WauchulaGhost пред "Нюзуик" и допълва: "ДАЕШ се хвалеха с атаката и аз реших, че ще защитя тези, които загинаха. Отнемането на невинни животи няма да бъде толерирано. "

Част от съобщения, публикувани в компрометираните акаунти включват: "Аз съм гей и съм горд" и "Различен и горд". Има и много линкове към сайтове с гей филми за възрастни и снимки.

Хакерът не разкрива истинското си име или точната си локализация, но казва, че е базиран в САЩ и че "стрелбата се е случила твърде близо до дома му."

Виджиланте хакерът твърди, че е поел контрола на над 200 акаунта в Туитър, принадлежащи на поддръжници на ДАЕШ.

WauchulaGhost планира да продължи своята кампания с помощта на двама свои другари - Ebony и Yeti.

Ислямска държава използва социални платформи като Туитър, като инструмент за набиране на кадри и разпространяване на пропаганда.

Туитър твърди, че е блокирал повече от 125 000 профила за насърчаване на екстремизма от 2015 г. насам.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА