Last news in Fakti

29 Юни, 2016 09:07 1 603 0

Посолството ни в Турция помогнало на 4-ма студенти

  • турция-
  • атентат-
  • летище-
  • ататюрк-
  • истанбул
Посолството ни в Турция помогнало на 4-ма студенти - 1

Няма данни за пострадали български граждани, няма позвънявания за търсене на съдействане. Това заяви посланикът ни в Турция Надежда Нейнски в пряко включване в "Денят започва" по БНТ.

Тя съобщи, че е указано съдействие на 4 български студенти, които са настанени в хотел. Те са пристигнали в Истанбул с полет от Вилнюс.

Сформирани са щабове в посолството и в консулството, като връзката с българските власти е непрестанна. 36 са жертви на атаката, а близо 150 са ранени.

Полетите на летище "Ататюрк" са възстановени, каза още пред Нова телевизия Надежда Нейнски.

През нощта на мястото е имало двама български консули, които да разговарят със служителите на реда и да проверят дали няма пострадали, каза Нейнски.

Първоначалната информация, че по времето, по което е извършен атентатът, на летището е трябвало да кацне български полет, е опровергана. Полетът от София е бил по-рано, имал е закъснение и е пренасочен към Измир, каза тя.

Твърди се, че атентатът е бил тип Мумбай, т.е. целял е да причини много повече жертви, но бързата реакция на службите за сигурност е предотвратила много по-голямо нещастие.

Според Нейнски причина за терористичния акт е политиката, която Турция води.

Изказвам моите дълбоки съболезнования към семействата на жертвите на летище "Ататюрк" в Истанбул. Дипломатическите и консулските служби имат указания да помагат на всички български граждани, консулът ни е на летището. Софийското летище приема пренасочените полети. Това написа в профила си във Фейсбук българският премиер Бойко Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: