Last news in Fakti

2 Юли, 2016 15:15 2 916 3

Европа превзема Лондон

  • европа-
  • протест-
  • лондон

Масивен протест за оставането на Великобритания в ЕС

Европа превзема Лондон - 1
Снимка: БТА/AP

Хиляди британци се включиха в протест в Лондон срещу решението за излизането на страната от ЕС, съобщи Би Би Си.

Демонстрацията се провежда под надслова „Марш за ЕС“. Той беше организиран в социалните мрежи.

На референдума през миналата седмица 52% от британците подкрепиха излизането на Великобритания от ЕС, а 48% поискаха оставане в рамките на Съюза. Мнозинството от гласоподавателите в Лондон обаче предпочетоха оставане на Великобритания в ЕС.

Според комика Марк Томас, който участва в протеста, кампаниите преди референдума не са се провели при „равни условия“.

„Кампанията беше пълна с дезинформация и хората трябва да изразходят напрежението си някъде“, заяви Томас.

Демонстрацията се провежда в района на „Парк Лейн“. Хората в нея носят плакати с послания като „Искаме да останем“и „Обичаме ЕС“.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 FCUK

    2 0 Отговор
    Аааа - без такива! Излизайте ... и прав ви път/ крива ви пътека! На нас ни писна все да сте "по-специални"! Стойте си на тъпия остров и ограничавайте мигрантите от източна европа, а приемайте само от бившите ви колонии - те (ще) ви разказват играта....Всъщност СА го направили - вижте какъв ви е столичния кмет - следва подмяна на исконното население и традиции. А честито!
  • 2 шшш

    1 0 Отговор
    А ,без такива,глас народен,глас БОЖИ ,другото е от лукавия..Приемете съдбата си и бъдете доволни че се отървахте от счастливите кокошки и техните яйца...
  • 3 Чачук

    1 0 Отговор
    След дъжд-качулка.Гласуваха и точка.
Новини по държави: