Last news in Fakti

4 Юли, 2016 12:25, обновена 4 Юли, 2016 14:26 5 380 8

Найджъл Фарадж напусна

  • найджъл фарадж-
  • великобритания-
  • ukip-
  • brexit
Найджъл Фарадж напусна - 1
Снимка АП/БТА

Председателят на Партията за независимост на Великобритания (UKIP) Найджъл Фарадж е подал оставка.

Привърженикът на Brexit заяви пред Би Би Си: „Искам да си върна живота.“

Фарадж заяви, че наистина освобождава лидерския пост и този път няма да промени решението си, както направи след общите избори през 2015 г.

"Чувствам, че е правилно да отстъпя като като лидер. Аз направих своя малък принос и не бих могъл да постигна повече, отколкото успяхме заедно. Без UKIP гласуването за напускане на ЕС никога не би могло да се надигне от земята. Победата за лагера "Напусни" в референдума означава, че съм постигнал моята политическа амбиция“, заяви той на пресконференция.

"Аз влязох в тази битка като представител на бизнеса, защото исках да бъдем самоуправляваща се нация, а не за да превърна политиката в своя кариера." Така Фарадж обясни решението си да се оттегли.

Да бъдеш начело на UKIP е "трудно на моменти", но "всичко това си струваше", заяви политикът, който е и член на Европейския парламент.

В изявлението си пред медиите, Фарадж коментира и предстоящия избор на нов премиер, като заяви, че сега Великобритания се нуждае от "Brexit премиер". Според него има трима кандидати за лидерския пост в Консервативната партия, които отговарят на това условие, но "аз няма да проклинам нито един от тях като заяви подкрепата си в този момент", каза застъпникът на Brexit.

Фарадж предположи в бъдещи избори UKIP да не "губи енергия" като застава срещу политици, които се обръщат срещу своите и подкрепят Brexit. Той прогнозира по-нататъшни сътресения в политиката на Великобритания, включително възможността някои членове на Лейбъристката партия да застанат рамо до рамо с либералдемократите.

Запитан дали ще подкрепи някого, който да го наследи като лидер на UKIP? Той отговори: "Отивам се да бъда много тих по този въпрос."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно

    0 1 Отговор
    То кат потъва кораба първо бягат плъховете
  • 2 шшш

    1 0 Отговор
    По всички медии видяха и чуха какво каза Юнкер на Фарадж - " Какво правите тука,нали сте гласували за напускане на Европейския съюз" Само че никой не чул какво отговори Фарадж на евродепутати. Нито една медия не го пусна. А той каза . " Надали някой от вас депутати в своя живот имал истинска работа или създал поне едно работно място" Така си е - лапачи на едро ,това е тяхната работа. Цензура от Брюксел ,дават само глупостите на върхушка мошеници...ПЛАТЕНИ МЕДИИ..СВОБОДНИ ДА ЛЪЖАТ...
  • 3 Стамат

    1 1 Отговор
    Това ми миреше на Сорос и компания(ЦРУ).Свършиха им работата, сега давай да бягаме .борис джонсън и той се изниза .Скапани подлоги .Сорос и друг път е прецаквал Великобритания.Тогава ги ощипа с над 2млрд. паунда .сега не се знае с колко .но не са по малко и този път.
  • 4 Дани

    0 0 Отговор
    Плъховете и кораба - ....... го каза преди мен.
  • 5 бвл

    0 0 Отговор
    На гласувалите за този палячо честито
  • 6 Маг Брексит

    1 0 Отговор
    Като буташ стената, започват да падат тухли и трябва да се бяга...
  • 7 БЕРАЧ НА ЯГОДИ

    3 0 Отговор
    Има да чакате Великобритания да потъне.Хора които са създали целия цивилизован свят начело със Сащ,Канада,Австралия ,Н.Зеландия ,Хонгконг,Сингапур,ЮАР и десетки други държави в Полинезия и Карибите са го направили много преди ЕС и ще се оправят много години след ЕС.Какво толкова е станало.Не искат други да решават съдбите им.Тяхна воля.Бедните като нас ще загинат самостоятелно,но Англия е друга бира.В сравнение с половин Европа са 100 год. напред,а в сравнение с измислени държави като България са извънземни.Просто ние сме първобитни хора поставени до тях,а искаме равни права в ЕС с тях.Явно не им харесва.Ис право.
  • 8 Morgoth

    1 0 Отговор
    Така се прави - .ереш и бягаш и оставяш други да чистят след теб.
    Сега ще има едно правителство което ще сърба попарата, а след него Фарадж ще може да се върне на бял кон с нови обещания и с твърдението, че предните са виновни.
Новини по държави: