Last news in Fakti

7 Август, 2016 11:10 1 409 1

Зетят на атентатор от "Шарли Ебдо" в България

  • шарли ебдо-
  • атентатор-
  • българия

Той е бил спрян на турската граница

Зетят на един от атентаторите във френския вестник „Шарли Ебдо“ е бил настанен в център за задържане в България, съобщи L'Express.

Хамир Мурад е бил спрян на път за Турция в края на юли. Смята се, че 20-годишният мъж е пътувал за Сирия. Там той е искал да се присъедини към групировката Ислямска държава.

Това става 19 месеца след атаката срещу редакцията на вестник „Шарли Ебдо“, в която бяха убити 12 души. Един от атентаторите беше Шериф Куачи. Смята се, че Мурад е съпруг на неговата сестра. Той беше спряган за възможен трети нападател срещу вестника. Властите във Франция обаче го освободиха, заради силното му алиби. Оказа се, че по време на атаката той е имал час в гимназията Шарлевил – Мезиер. По онова време той беше на 18 години.

Мурад е бил задържан от турските власти и настанен в център за задържане в България. Неговото семейство е съобщило за изчезването му на 25-ти юли. Те са се опасявали, че той е поел към Ирак или Сирия. В момента френските власти подготвят заповед за задържането му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 съдията педераст

    0 0 Отговор
    В България няма никакъв радикален ислям, той само преминава!
Новини по държави: