1 198 1

Всички полети на Делта Еърлайнс са спрени

Токов удар в Атланта е причинил срив в системите на компанията в световен мащаб

Всички полети на Делта Еърлайнс са спрени
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

Авиокомпания "Делта Еърлайнс" (Delta AirLines), която отмени всички свои полети, планирани за понеделник, съобщи, че прекъсване на тока в американския град Атланта е причинило сривът в системата по цял свят.

Токов удар, който e започнал около 02:30 ч. местно време (09:40 ч. българско време), е повлияло на компютърните системи и операции на Делта в световен мащаб.

Първоначално, авиокомпанията публикува съобщение, в което заяви, че поради неясен проблем с компютърните й системи полетите, планирани за понеделник сутрин няма да излетят, а тези, които вече се намират във въздуха ще имат закъснения.

Потвърждение за проблема се появи по-рано днес на официалната страница на авиопревозвача в Туитър, където служители отговаряха на въпроси на пътниците.

"Делта преживя компютър срив, който се отрази на полетите, планирани за тази сутрин", написаха от компанията на клиенти, засегнати от закъснения. "Полетите, които се очаква да се приземят към момента, закъсняват. Самолетите, които вече са във въздуха, оперират нормално. Оценяваме търпението ви.“

"Днес се очаква да бъдат анулирано още полети. Наясно сме, че системите, които показват статуса на полетите, включително летищните екрани, показват неправилно времето на полетите ни. Извиняваме се за клиенти, които са засегнати от този проблем. Нашите екипи работят за разрешаване на проблема възможно най-бързо", съобщават от авиокомпанията.

Компанията посъветва пътниците да проверят състоянието на своите полети, планирани за тази сутрин, докато въпросът бъде изяснен.


Още по темата

 • Делта Еърлайнс отмени още 300 полета

  Делта Еърлайнс отмени още 300 полета

  Американската авиокомпания Делта Еърлайнс" (Delta AirLines) е отменила още около 300 полета след прекъсването на тока в понеделник, в резултат ...
  9.08.2016
  717
  0

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 15:54  08.08.16
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай