Last news in Fakti

9 Август, 2016 12:38 1 542 6

Щайнмайер: Мир в Сирия е невъзможен без Русия

  • сирия-
  • франк - валтер щайнмайер-
  • русия

Той добави, че Турция е важен член на НАТО

„Решаванетона конфликта в Сирия е невъзможно без Русия.“ Това заяви германския външен министър Франк – Валтер Щайнмайер в интервю пред Билд.

„Ние не си правим никакви илюзии, относно ролята на Русия в Сирия. Краят на конфликта там е невъзможен без Москва. Същото важи за Иран, Саудитска Арабия и Турция“, заяви Щайнмайер.

Щайнмайер коментира и събитията в Турция. Той заяви, че Берлин вече е изразил позицията си относно чистките в страната и тя ще бъде непроменена. Щайнмайер все пай прибави, че опита за преврат е извършен „с голяма жестокост“.

Той добави, че Турция е „важен член в НАТО и трябва да остане такъв“.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ivan

    0 1 Отговор
    Русия в злобата си към ЕС поддържа Асад , подкрепя терористи и бомбардира мирни сириици с цел да дестабилизира Европа с бежанци !!! Но коварството е в това че по този начин пречи и на тръбите от Египет и Израел и други източници на газ да достигнат ЕС !!!

    Коментиран от #2, #3, #4

  • 2 Morgoth

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ivan":

    Русия си гледа интересите и си поддържа съюзниците в региона. Бежанската криза в Европа и е страничен бонус.
    Страните в близкия изток си бяха добре с диктаторите и щяха да се развиват еволюционно докато един ден се освободят от тях. Ако щатите в желанието си да завладеят петрола не им ги бяха свалили сега там щеше да има мир.
  • 3 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ivan":

    Ти май не си спомняш Иванчо,Русия колко протестира за Ирак.Как налагаха вето в ООН заедно с Китай и други държави. Войната в Ирак се състоя без резолюция на ООН. Афганистан. В последствие Медведев с много уговорки и някак си като с последно предупреждение се съгласи за Либия,само и само колонизатора ,да се наяде и да миряса. В Сирия е единствената руска база и вече няма на къде да се отстъпва ,и прошка няма.Та вероятно си разбрал кой подпали Близкия Изток,и ни напълни с емигранти.
  • 4 Goro Lafchi

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ivan":

    Гадове, а? Не немирните сирийци, руснаците естествено!
  • 5 Бай хой

    1 0 Отговор
    Такааааа, от козяк пак дежурните казват на бялото черно.

    Основната вълна "бежанци", над 80% са от Ирак, Афганистан, Пакистан, Либияи др.

    Да питам козячетата деси кирчо и ваньо как Русия и Путин ги прогониха от там и ги докараха в Европа? Ит Руската агресия ли бягат или от американската демокрация там? Кой наложи там шериата като управление?

    Е и сега ако не сте разбрали кой причинява зло на народите по света сте за освидетелстване.

    Преди намесата на агресорите ат сащ, нато и ЕС в Сирия чрез изпращане, финансиране и обучение на ислямистки терористи като "бунтовници" за сваляне на "диктатора" асад, Сирия бе една от най мирните страни.

    Русия се намеси едва преди няколко месеца и то съвсем законно. Свидетели сме че именно от тогава се постигнаха успехи срещу ислямска държава и потокът от бежанци бе ограничен до минимум. От сирийци де. Те другите бягат от хамериканската демокрация в Пакистан, Афганистан и Ирак и Либия.
  • 6 СССР

    0 0 Отговор
    Всички на колене ще го молите за пощада ПУТИН, и по земята ще му лазите и краката ще му целувате! Който е вдигнал оръжие срещу Русия БЯЛ ДЕН НЕ Е ВИДЯЛ! Путин удари на Обонго ШАХ и МАТ!!! Хахааахха!
Новини по държави: