Last news in Fakti

9 Август, 2016 12:16 1 956 6

Алепо се обажда. Чувате ли ни?

  • алепо-
  • сирия-
  • медик-
  • лекар-
  • ангела меркел-
  • хамза ал-хатиб-
  • апел-
  • обажда

Г-жо Меркел, нуждаем се от вас повече от всякога, заяви медикът

Алепо се обажда. Чувате ли ни? - 1
Снимка: БТА/ AP

Г-жо Меркел, Алепо се обажда. Чувате ли ни? Доктор Хамза ал-Хатиб отправи апел към германския канцлер, който бе публикуван в „Билд“.

Медикът е един от малкото, останали в сирийски град, за да помагат на пострадалите от въоръжения конфликт в страната.

„Аз съм един от едва 35-те служители, останали в източната част на Алепо. 300 000 души са блокирани в града и се нуждаят от помощ. Руски и сирийски самолети продължават да бомбардират града“, написа лекарят.

„Преди две седмици самолети атакуваха педиатрична клиника. Г-жо канцлер, помислете за това. Привършва кислорода в инкубаторите. Четири новородени лежат в тях, осем малки очички, които се опитват да фокусират“, продължи медикът.

Той се обърна към канцлера на Германия Ангела Меркел, защото само тя по думите му е „показала истински кураж и лидерство в лицето на кризата“.

„Другите на Запад имат по-голяма решителност да останат в дясната страна на агресорите. Те обаче няма да са от правилната страна на историята“, написа Хамза ал-Хатиб.

„Вашите усилия осигуриха убежище на много сирийци, принудени да избягат от бомбите. Помогнете да се сложи край на бомбардировките срещу цивилни, училища и болници. Помогнете да направим нашите домове сигурни отново. Алепо се обажда, канцлер Меркел. Чувате ли ни?“, завърши медикът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Goro Lafchi

    1 0 Отговор
    Къде по-точно трябваше да се разплача?
  • 2 Киро

    1 0 Отговор
    Кво бе, да ви извозят оттам директно в Германия ли искате?

    Наглеци, като правихте "революции" нали много отворени бяхте?!
  • 3 Бай хой

    2 0 Отговор
    Той и хитлер периди осемдесет години получаваше такива умопомрачителни писма за освобождаване на Европа от руснаците. Явно някои не са си научили урока и извършват същите простотии.

    Алепо вече повече от две години е обсаден и обстрелван от джахидистите, но явно тогава този "лекар" е рязал глави и налагал шериат.

    А който не е информиран да се осведоми че две седмици течеше евакуация на цивилното население и там останаха само джахидисти и обсадените от тях.

    Коментиран от #5

  • 4 кроко

    1 0 Отговор
    Ма тя кукуферкел не дава убежище, бе докторе! Тя направо си дърпа джангали от цял свят за да ги засели трайно в Европа! Така че на нея и е изгодно да има война. Ако не им беше изгодно, мислиш ли че досега нямаше да се е решил въпроса и с Асад и с ИДИЛ?!
  • 5 Пиф

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бай хой":

    Голяма бъркотия е тоя свят...? Нямат мира войнолюбци и диктатори - визирам АлБагаддита, АлФитлеровци и други подобия... Истината е, че по време на война често страдат невинни мирни хора. Но пък как да се освобои град пълен с въоръжени стрелящи джихадисти, като се раздава захарен памук ли? ето това е гадното на войната, че зарадди мерака на куп народ, реват мирни хора. Преддполагам, че лекарят казва истината - никоя бомбардировка не те прави щастлив. Но пък може да са чаавета и на жихадистите там? някои казват, че повечето хора са избягали, някои били тероризирани от дджихадистите и използувани и за жив щит дори? А нима джихадистите обичат Сирия и Алепо? те нали те започнаха заеддно с други войната? едва ли Асад е причината за тази война само? Дори и да е иктаторски тип, което аз не зная, но съм чувал, че в Сирия предди тази война, търговията,образованието и другите му неща там са били в разцвет? религиозните общности са имали реално покрепата на държавата, а доста меддийни изказвания изкарват едва ли не Асад виновен за войната? А защо лекарят не се обърне към дджихаистите да ги помоли а оставят оръжието и да вървят да работят като хората, а не да насаждат диктатура? Техният терор да не би да работи за свободата на хората в Сирия? Споко, като изгоря телесата ще отскоча да видя кво правят там? И а има терористи ще им откъсна топките - духовете куршуми и плазми не ги ловят.. А аз ще стана толкова лош дух, към бандюги, че даже граф Дракула ще се смае...? Бая топки съм набелязал за късане още отсега....Само ще летя край хората и а съгледдам някой бандит, ще се приближа и ще му скъсам шишарките... А после, нека пее, ария колкото си ще. Аз обичам музиката.
  • 6 СССР

    1 0 Отговор
    Аааа бомбардират ли ви? А що стреляте по Руски и Сирийски хеликоптери включително и хуманитарни? А що позволявате на ИДИЛ да стоят между вас и да се пазят с вашите тела? Вие можете да спрете ИДИЛ от вътре но не го правите. Предпочитате да им помагате да стрелят по Руски и Сирийски военни хеликоптери а после ма те ни бомбардират! Докато не изкарате плявата между вас на яве и вие ще горите!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания