Last news in Fakti

3 Септември, 2016 20:03 4 509 10

Китайските домакини на Г-20 - негостоприемни

  • барак обама-
  • китай-
  • г-20-
  • негостоприемни-
  • ханджоу

Повишаване на тон, отказ за участие на НПО-та...

Китайските домакини на Г-20 - негостоприемни - 1
Снимка: БТА/ AP

Дипломатически спънки и отказ за достъп на представители на медиите белязаха часовете преди началото на срещата на върха на Г-20, съобщи „Дойче веле”.

След кацането на американския президент Барак Обама китайски служители са повишили тон на неговия антураж, посочва изданието.

На 4-5 септември в Ханджоу ще се проведе икономическият форум, заради който огромна част от града бе блокиран, а два милиона местни бяха изпратени да почиват.

Домакините от Китай са отказали достъп на неправителствената организация „Хюман Райтс Уоч”, а проблем с акредитациите са имали репортерите на „Дойче веле”.

„Това е нашата страна, това е нашето летище”, са изкрещели китайски служители на екипа на Барак Обама, който е бил инструктиран къде да застане след кацането на самолети и слизането на президента по стълбите.

Няколко международни НПО-та не са били допуснати за срещата, посочи ДПА. „Очевидно гражданското общество не е представено на тази среща”, посочи неназован адвокат. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а така

    1 0 Отговор
    Точно така, трябва да ги поставят на мястото им.
  • 2 кроко

    1 0 Отговор
    „Очевидно гражданското общество не е представено на тази среща"

    Оооо, дааа! Те НПО-тата щото имат много общо с гражданското общество, ша знаете!
  • 3 гост

    1 0 Отговор
    ''посочи неназован адвокат'' ала бала, пишем си тука некви работи ;)
  • 4 Реално

    1 0 Отговор
    Еми прави са китайците.ФАЩ си мисли че могат да си правят каквото си поискат-но не и в Китай...а това за НПО -тата направо ме разплака....Абе за толкова бальци ли ни взехте???То ако НПО -тата бяха хубаво нещо,щеше да ги има и в ФАЩ...ама там са забранени..

    Коментиран от #5

  • 5 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Реално":

    забранени са казваш :))!без маитап????и кво е тва фащ?гледам руските нпо тва го ползвате масово ,хамериканци и фащ като напише някои и веднага блесва лика на путин в ника му :)!иначе американците си свършиха работата в китаи и там скоро ще има буржоазна революция,особено като хората с парите са изолирани от властта :),но тва е друга тема и доста сложнa за хора дето пишат фащ и хамериканци.

    Коментиран от #6, #7, #8

  • 6 на Деса шушито

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Значи казваш буржоазна революция а? А после били прости тези , които пишели ФАЩ и хамериканци. От Козяк освен центове и хапчета трябва да раздават.
  • 7 Трол

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Шшш, полово неопределеното, ко са праиш на шамшал. В България, като беше американския президент нанашите полицаите им бяха взели оръжията. Тоя където отиде се държи, като генерал губернатор а неговите копои, като колониална войска. Опитали са се да се правят и в Китай на велики ама там не управлява Козяк и са ги накарали да си седнат на задниците. Те пък взели, че се обидили.
  • 8 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Буржоазна революция казваш? Слаби са им финансите на САЩ за финансиране "революция" в Китай, а на всичко отгоре "стандарта" им е на кредит точно към Китай. Столетия да си печатат зелените хартийки пак няма да имат достатъчно. Китай го е имало много преди САЩ и ще го има много след като САЩ мине в историята.
    А хората с парите, изолирани от властта, толкова изкъсо ги следят, че малко да стъпят встрани никой не ги пита и не му пука колко пари имат. Китай са дали възможност за развитие на народа си, но са изградили и обществени рамки, извън които не позволяват самоволия.

    Не ги мисли китайците. На тях им е добре в Китай. Виж само какво строителство кипи навсякъде. Сторят се буквално нови милионни градове, инфраструктура, заводи, общодостъпни паркове за свободното време. Всичко това е насочено към обикновеният китаец, на който е дадена възможност за развитие. Именно благодарение на тази възможност има хора с много пари. Парите са им изкарани в рамките на закона, а не онаследени, откраднати или преведени от някъде, затова китайците имат различен от капиталистическият мироглед. Повишаващият се с всеки ден стандарт и покупателна способност на китаеца ще доведе до момент, в който най-важният пазар за тях ще е вътрешният и ще могат да съществуват сами за себе си.

    Какво ново, съизмеримо са построили САЩ междувременно последното десетилетие? Фалират им градовете, затварят им се заводите.

    Много скоро световният, емигрантски поток ще се пренасочи. Въпрос на политика - китайска, държавна политика. ;)

    Коментиран от #9

  • 9 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    полов нали съм ти казал думата икономика да не я спрягаш.толкова си зле че няма на къде повече.китаи е функция на европа и сащ бе комсомолче,провери му оборотите и за кого бачка китаи .там има една фирма дето е известна извън китаи и тва е леново дето всъщност пак е американска.иначе за буржоазната революция ,отговора ти е очакван предвид умствените ти възможности,както и разсъждения за народа и т.н.та що не хванеш за китаи ?нали ви харесва .там справедливо ще бачкате в някоя фабрика и след работа ще ходите на партиини събрания:))!разкажи го на едното си дете дето се бори с колониализма на сащ в бг то после го снимаи и пусни в нета,ще бъде голям смях,особено като му предложиш да избяга в китаи:))!така ще изпревариш имигранския поток :))!та не разбрах що викаш фащ и хамериканци.за м...ла ми е ясно тои и на асвалта вика хасвалт,но ти не си ром ,а само комсомолец!
  • 10 гост

    1 0 Отговор
    Обърка адресанта, обаче! ;)

    Китай може и да е бил "функция на европа и сащ", ама преди 10 години. Там някъде си изостанал и ти в разсъжденията си.
    О.К. Вярвай си!

    Пусни си барем някоя онлайн камера и виж как живеят китайците, че да не кажеш после, че гледаш пропагандни филми и клипове.

    А и не ми отговори:
    "Какво ново, съизмеримо са построили САЩ междувременно последното десетилетие? Фалират им градовете, затварят им се заводите?"

    САЩ или ЕС дали могат да си позволят това:
    "заради който огромна част от града бе блокиран, а два милиона местни бяха изпратени да почиват"?
    За ЕС:
    Само стой и наблюдават, как постепенно марионетките на САЩ биват изхвърляни от политиката на страните си, след глупостите които натвориха с "бежанците" и "кризата".

    САЩ все повече губят почва под краката си. Махни си розовите RayBan-и и погледни реалността. ;)
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания