Last news in Fakti

20 Септември, 2016 08:58 1 139 0

Северна Корея тества успешно нов ракетен двигател

  • северна корея-
  • ракетен двигател-
  • двигател-
  • тест-
  • сателит-
  • ким чен-ун

Пхенян се подготвя за изстрелването на сателит

Северна Корея тества успешно нов ракетен двигател - 1
Снимка: БТА/ AP

Северна Корея е извършила успешен тест на нов ракетен двигател за изстрелване на спътници в Космоса, съобщи Си Ен Ен, позовавайки се на местната държавна новинарска агенция.

Лидерът на страната Ким Чен-ун е наредил на учените да бъдат подготвени за изстрелването на сателит „възможно най-скоро“.

Пхенян редовно се хвали с напредъка си в ядреното въоръжение и ракетни програми, но анализаторите посочват, че е невъзможно да се провери достоверността на твърденията.

Севернокорейската държавна медия обяви, че успешният тест ще даде възможност за изстрелване на различни видове сателити, включително за наблюдение на Земята.

Тестът е извършен дни, след като Северна Корея направи петия си ядрен опит, с което повиши за пореден път напрежението в региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: