1 190 9

Русия няма да печата пари заради бюджетния дефицит

Премиерът Медведев обещава кабинетът да спазва бюджетна дисциплина

Русия няма да печата пари заради бюджетния дефицит
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Русия няма да печата допълнително пари, за да повиши икономическия си растеж. „Няма да позволим популизмът да диктува какъв да е бюджетът, пише премиерът на Федерацията Дмитрий Медведев в статия, публикувана във вестник „Росийская газета“. 

Премиерът обещава още кабинетът да спазва бюджетна дисциплина, но така, че да се мисли за социалните нужди и сигурността. „Не можем да позволим популизъм“, подчертава Медведев. 

Думите му са в отговор на икономическите съветници, близки до Кремъл, които призовават правителството да увеличи разходите, за да помогне на икономиката да излезе от рецесия. 

„Няма да поемем по този път - да пуснем печатарските преси и да дебалансираме икономиката, защото това са мерки с катастрофални последици“, пише Медведев.

Руската икономика изпадна в сериозна криза след драстичния спад на цените на горивата и наложените от Запада санкции. Бюджетният дефицит на страната за 2016 г., се очаква да се увеличи до 3,2%. Министерството на финансите планира да го намали с един процентен пункт през следващите години.

Русия

Още по темата

 • Как руснаците усещат кризата

  Как руснаците усещат кризата

  Броят на руснаците, които говорят за икономическа криза в Русия е намалял през последните месеци, съобщи „Интерфакс“. В момента за ...
  12.09.2016
  1 118
  2
 • Приходите на Русия от петрол падат

  Приходите на Русия от петрол падат

  За първото полугодие на 2016 г. приходите на Русия от износа на петрол са паднали с 30% до $39,4 млрд. срещу $56,2 млрд. за същия период на миналата ...
  7.09.2016
  2 067
  14
 • ЕС удължи санкциите срещу Русия

  ЕС удължи санкциите срещу Русия

  ЕС удължи с шест месеца санкциите срещу Русия, съобщи Ройтерс. Решението е на посланиците на 28-те страни - членки на Общността. Санкциите, ...
  7.09.2016
  926
  0

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • стратокастър
  Отговор
  1 08:55  23.09.16
  Другия вариант е МВФ !
 • гост
  Отговор
  2 09:19  23.09.16
  Не, другия вариант е тотална сеч за хамериканските празноглавци, айде да видим тогава кой ще им налага и поддържа санкциите. Итая сеч я очаквайте съвсем скоро, сега просто изчакват да се види кой ще е новия президент на САЩ и какво ще направи той. Ако е Тръмп ще успеят да се разберат и ще мине без война, ако е Клинтън няма да се разберат и ще падне голямо клане, в което Русия(и Китай) ще победят.

  Коментиран от #5

 • сидераст
  Отговор
  3 09:33  23.09.16
  И кой ще побеждава Китай, бе щатите ли? И после къде ще си продава стоките, на гладните руснаци ли, дето нямат пари?
 • onq s konq
  Отговор
  4 10:50  23.09.16
  Интересен е факта че на САЩ които УЖ ПЕЧАТАЛИ ПАРИ,доларът им поскъпва.На Русия пък която УЖ НЕ ПЕЧАТА ПАРИ,рублата й пада.Е как човек да продължава да вярва ЧЕ СЛЪНЦЕТО ИЗГРЯВА ОТ ИЗТОК?
 • стратокастър
  Отговор
  5 11:14  23.09.16

  До коментар #2 от "гост":

  Много войни са спечелили руснаците но състезанието в мирно време винаги са го губили !!! След вторато с. война Русия побеждава и разорява Гемания -факт не оспорим !В момента германия е е в пъти по голяма икономика от Русия !!!

  Коментиран от #7

 • Фронто
  Отговор
  6 12:41  23.09.16
  До Оня с коня _ Те да са благодарни,че в Европа няма криза! Руснаците с каква норма на печалба продават суровини и каква е нормата на печалба на фирмите които изнасят за РФ!?При криза 'Запада'на другапредавка ще включи.Руснаците в с и ч к о внасят! При реципрочност гладът във великата ще е велик.
 • БУМ БАМ
  Отговор
  7 17:56  23.09.16

  До коментар #5 от "стратокастър":

  А РУСНАЦИТЕ СА В ПЪТИ С ПО СИГУРНИ ГРАНИЦИ И В ПЪТИ ПЪТИ ПО СИЛНА И МОДЕРНА АРМИЯ И СВЕТЛИННИ ГОДИНИ НАПРЕД В КОСМИЧЕСКИТЕ ТЕХНОЛОГИИ.

  Коментиран от #9

 • Киро
  Отговор
  8 23:03  23.09.16
  Хаха и затова сложиха на тезгяха Роснефт за продан! Щот са много "добре"! Половината пари от износ просто изчезнаха, инвестиции няма, петрола и газа ще продължат да са евтини....на дребосъка памперса му почна да изпуска!
 • Киро
  Отговор
  9 23:05  23.09.16

  До коментар #7 от "БУМ БАМ":

  Аха, а един мармот увиваше шоколада в станиол...

Напиши коментар:


Публикувай