2 622 1

Земан: Икономическите мигранти да бъдат екстрадирани от Европа

Те трябвало да бъдат пратени в пустинята на Северна Африка или в необитаваните гръцки острови

Стефанаки Йоанис

Чешкият президент Милош Земан поиска всички икономически мигранти да бъдат веднага екстрадирани от Европа. Те трябвало да бъдат пратени в „пустинята на Северна Африка или в необитаваните гръцки острови“. Земан заявява това в интервю за онлайн изданието на „Financial Times“.

„Разбира се, че признавам жестокостта на гражданската война в Сирия, Ирак и т.н., но ние не говорим за тези хора, а за икономическите мигранти“, казва Земан. Според него по-малко от една трета от близо милион мигранти, които са влезли в Европа миналата година, са истински бежанци. Чешкият премиер е на мнение, че за Гърция ще е добре да намери път да реши проблемите си с дълга. „Гърция има необитавани острови и голям дълг. Ако има т.нар. ‚Hotspots‘ на гръцките острови, това е начин да се изплати дълга“, казва Земан.

„Аз не съм противник на миграцията от Украйна, Виетнам, Русия, Беларус, Сърбия. Аз съм срещу ислямската миграция“, твърди чешкият президент. Той предупреждава също за радикализацията на мигрантите: „Спомнете си за съдбата на Касандра, която предупреждаваше за троянския кон“. Милош Земан е говорил на един форум на остров Родос, организиран Владимир Якунин.

Чехия


Още по темата

 • Орбан: Избрахме Будапеща пред Брюксел

  Орбан: Избрахме Будапеща пред Брюксел

  Унгарският премиер Виктор Орбан обяви победа в референдума за бежанските квоти в страната, съобщи Би Би си. Близо 98% от избирателите отхвърлиха ...
  3.10.2016
  1 220
  3

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Koko
  Отговор
  1 08:01  03.10.16
  I Bulgarite sa ikonomiceski emigranti

Напиши коментар:


Публикувай