1 625 3

Джон Кери пусна стрели към Русия и Сирия

Той смята, че двете страни са се отказали от дипломатично решение на конфликта

Росен Стойчев

Държавният секретар на САЩ Джон Кери атакува Русия, заради отказа й да признае, че сирийското правителство извършва атаки с хлоринов газ срещу собствените си граждани, съобщи „Ню Йорк Таймс“.

„Натъжени сме от това, че Русия предпочита да пренебрегне употребата на хлоринов газ и варелни бомби от страна на силите на президента Башар Асад. Москва и Дамаск заедно отхвърлиха дипломацията. Изглежда, че те предпочетоха преследването на военна бомба и бомбардирането на училища и болници“, заяви Кери.

Той коментира и излизането на Великобритания от ЕС.

„Ние трябва да си вземем урок от този избор. Тук не става въпрос за по-малко ЕС или по-малко Великобритания. Ние имаме нужда от повече Великобритания и повече ЕС“, заяви Кери.

 

 

САЩ

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • без коментар
  Отговор
  1 17:37  04.10.16
  превода е........
 • 123455
  Отговор
  2 17:53  04.10.16
  Кери, кой ли те чува какво говориш и на кой му пука ? Разберете се с руснаците без да ни замесвате,че сте ,,от един дол дренки,,.
 • бати
  Отговор
  3 19:12  04.10.16
  Джони бой, най-добре се махнете от Сирия(а защо не и от Ирак и Афганистан)и просто ще видиш как набързо ще се оправят нещата там, само дето вие хич даже не искате да се оправят......иначе ви е най-лесно и удобно да обвинявате и плюете руснаците. Най-накрая вие ще го отнесете най-много

Напиши коментар:


Публикувай