904 1

Саакашвили обиден на Порошенко

Порошенко заяви, че оставката на Саакашвили е свързана с резултатите от избори в Грузия

Снимки АП/БТА
Снимки АП/БТА
Милена Трачева

Губернаторът на Одеска област Михаил Саакашвили се обиди на украинския президент Петро Порошенко.

Саакашвили написа в страницата си във Фейсбук, че Порошенко нямал право да го сравнява с „грузинците, поканени в страната да правят реформи“.

„Кой, ако не той, знае с точност, че не е коректно той да ме сравнява с Деканоидзе и други „поканени“ грузинци. Да се апелира с моя произход – това много прилича на методите на Аваков (вътрешен министър) и подобни дейци. А аз бих искал президентът да е над тази риторика“, написа Саакашвили.

Той също заявява, че оставката му не е свързана с парламентарните избори в Грузия. „Президентът прекрасно знае, че исках да си замина преди шест месеца, но ме уговаряше да остана с обещания за реформи“, казва Саакашвили.

По-рано днес украинският президент коментира, че управителят на област Одеса е решил да подаде оставка заради загубата, която претърпяха неговите поддръжници в парламентарните избори в Грузия, съобщи Интерфакс-Украйна.

"Надявам се, че утре правителството ще подкрепи решението му да се оттегли от поста на ръководител на регионалната държавна администрация, в случай, че той все пак реши да се занимава с политическа дейност. Има хора, решили да променят обхвата си на работа и да започнат политическа дейност в Украйна, след като са загубили грузинските избори", каза още Порошенко.

Грузия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Картър
    Отговор
    1 20:25  08.11.16
    Какво магаре дири ИСААКашвили в Украйна? Малко ли са украинските евреи, та трябва и грузински? M...та и ... на тази прилична държава.

Напиши коментар:


Публикувай