966 1

Джон Кери е на визита в Антарктида

Снимки: Туитър
Снимки: Туитър
Венцислав Михайлов

Държавният секретар на САЩ Джон Кери стана най-високопоставеният американски държавен служител, който посети Антарктида, съобщават Си Би Ес.

Нека само накратко отбележа необикновения опит и как бях и съм впечатлен от забележителния принос на толкова много учени и колко много хора са ангажирани да научат и да ни покажат правилния път за вземане на решения, отбеляза Джон Кери.

Той е американският дипломат с най-висок ранг, който посети Антарктида. Пътуването му включваше обиколка на управляваната от Нова Зеландия база Скот, както и пътуване с хеликоптер, за да стане свидетел на последиците от изменението на климата.

След над четири часово пътуване групата пристигна в американската станция Макмърдо.Промените в климата засягат всеки един от жителите на седемте континента. Ние трябва да действаме. Да се игнорират промените в климата носи риск. Това написа в профила си в Туитър Джон Кери.

Джон Кери се въздържа да прави публични изявления. Часове след края на вота той поздрави новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Картър
    Отговор
    1 16:33  12.11.16
    Добродушен и почтен човек, но по- детски наивен и глуповат. Използваха го за да придадат някакво човешко лице на чудовището Сорош.

Напиши коментар:


Публикувай