Last news in Fakti

18 Ноември, 2016 12:33 2 742 15

Шулц: Край на преговорите с Турция няма да е победа на ЕС

  • мартин шулц-
  • ес-
  • турция-
  • преговори-
  • членство

Връщане на смъртното наказание в Турция ще затвори вратата й за ЕС

Шулц: Край на преговорите с Турция няма да е победа на ЕС - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц заяви, че ако бъдат спрени диалогът и преговорите с Турция за членство, то това няма да е победа за Европейския съюз.

В интервю за вестник „Минденер Тагеблат“ той заяви, че подобен сценарий би имал обратен ефект.

„Ще пропуснем възможност да имаме влияние на това, което се случва в Турция, и в опита си да подобрим нещата“, заяви Мартин Шулц.

„Замлъкването никога не е помагало, то само създава ситуацията, в която нещата могат да се влошат“, заяви председателят на европарламента.

Наскоро турският президент Реджеп Ердоган заяви, че ще изчака до края на година да види дали ще има прогрес в диалога с Брюксел. Ако няма, държавният глава ще попита турския народ чрез референдум.

Мартин Шулц все пак подчерта, че ако в Турция бъде върнато смъртното наказание, то това ще означава край на преговорите между Анкара и Брюксел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    0 0 Отговор
    Време е такива мъжки Хилърита да напускат борда на управлението на ЕС!
  • 2 Хасан

    3 2 Отговор
    На тоя екипа веднага трябва да си подаде оставка.. Идиот.. Не се справиха с бежанскатае криза, не успяха да предотвратят брекзит,подкрепиха военен преврат срещу демократично избран президент на Египет,не можаха да осъдят опит за преврат в Турция и така нататък
  • 3 1453

    4 1 Отговор
    ЕС да си гледа кочината и емигрантите.Турция е велика държава и няма нужда от ЕС.
    Ердоган не е мека китка и мачка предателите.Този човек мисли за турската държава и за това е трън в очите на много държави.
  • 4 Хасан

    4 0 Отговор
    Не Ердоган е силен и мъжкар а европейските лидери са меки китки... Европа няма външна политика..няма визия..изпуснаха Англия сега ще изпуснат и Турция
  • 5 Киро

    1 2 Отговор
    Хаха, някакви фесчета мяукали жално...

    Хасанчо, "демократично" избрания ислямист на Египет ли имаш предвид?

    Никога повече няма да има такива и няма да се допускат празноглави маймуни да управляват!
    С ислямиста от Търки ще се случи същото. Скоро.
  • 6 Диди

    0 2 Отговор
    Хасане,Европа е принудена да прави реформи,мисля че ще се промени политиката.А що се отнася до Турция,виждаме какво политика прави Ердоган,и мисля че турскиа народ ще се вдигне срещу тази диктатура.От мюсюлманските държави,които са в съседство с Турция,Турция е този която се ориентира към Европа,така и остава решението на народа как искат да живеят.
  • 7 Ставри Български

    2 2 Отговор
    Коментара ми е до тези които,пишат тук докато правят с...ки на онзи тегав параноик Ердогана .Алоо Една държава не може да даде достоен живот на гражданите си ,ако е в изолация от другите държави.Така работи системата харесва ли ви или не .Пример : Северна Корея . Ердоган с болните си амбиции ще я задмине .Ооо да.Когато народът огладнее няма да е силен мъжкар както е писал някакъв .В съвременната история на Турция има един достоен мъж и това е Мустафа Кемал Ататюрк .Този пациент който сега е на власт иска да убие наследството му . Това е .
  • 8 Диди

    0 2 Отговор
    Ердоган не мисли за турския народ,при следващия преврат няма да има такъв късмет. Днес е наредил арестуването на повече от 100 академици.Ердоган живее в нвой свят,където той сам се вижда като по вилик от Ататюрк.Време е да го свалят на земята,преди да е предиввикал ,,гражданска война в Терция,,.
  • 9 Диди

    0 0 Отговор
    При бързото писане съм направила правописни грешки,моля за извинение.
  • 10 Хасан

    1 0 Отговор
    Добре Диди,защо го мразят Ердоган?! Например ти лично защо го мразиш?? Не е като Путин да е нападал някого.. Просто исках за своя народ по добър живот.. Що се отнася до академиците.. Не е свобода на словото да подкрепяш тероризма, има си своя политика за близкия изток, има си своя енергийна политика.. Какво лошо в това?? Друг е въпроса че не дава западната олигархия да експлоатира Турция, не плаща големи лихви по кредити като Гърция
  • 11 Хасан

    0 0 Отговор
    Запада не му продава ракети за самоотбрана и си купува от Русия..има си пари и си купува
  • 12 Хасан

    1 0 Отговор
    До Киро..може да си прав за "тъпите "ислямисти..но Хитлер не беше мюсюлманин,Сталин също, Рузвелт с Хирошима също..
  • 13 Хасан

    1 0 Отговор
    Диди,индианците не ги избиха мюсюлмани,аборигените,ацтеките.. И много други
  • 14 Диди

    0 1 Отговор
    Хасане,остави сега как живеят другите държави.Сега става въпрос само за Турция.Това което прави Ердоган е диктатура.Турския народ дали иска да живее в диктатура,ще покажат за в бъдеще.Ердоган праща всички в затвора,който не е съгласен с неговата политика.А това е диктатура,няма друго описание.Той ще предизвика гражданска война.Не става въпрос за омраза,а за един алчен деспот,който разорява Турция.
  • 15 Хасан

    0 0 Отговор
    Може и да си права Диди.. Но не мога да разбера в страна където има опозиция как може да има диктатура..има партии които са в парламента и партии които не са.. Имат право на мнение.. Но разбира се нямат право да подкрепят тероризма било то и си лямки,или етнически,или религиозен.. Турция е нападната от ПКК, ФОТО,ислямска държава едновременно и за това се изискват чрезвичайно положение в защиту общество и люди..
Новини по държави: