Last news in Fakti

18 Ноември, 2016 19:52 1 253 5

Коктейли "Молотов" срещу бежански лагер в Гърция

  • гърция-
  • бежанци-
  • лагер

Втори ден на анархия в Хиос

Нападатели са хвърляли коктейли Молотов и камъни по бежанския лагер на гръцкия остров Хиос, съобщи Би Би Си.

Атаката е принудила около 150 души да напуснат лагер „Суда“, в който има около 4000 души. Няколко шатри, една, от които побира 50 души, са понесли щети.

Група от около 30 души са атакували двама от доброволците, които в момента се грижат за бежанците. Нападателите са неидентифицирани.

Депутати от радикалната гръцка партия „Златна зора“ са посетили лагера дни преди атаката.

Това е втори ден на насилие в района. В сряда четирима бежанци бяха арестувани, заради атаки с фойерверки срещу домовете на местни жители. Арестуваните са алжирци и иракчанин.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 корса

    2 0 Отговор
    Гърците са народ, не мърша като българите!
    Питайте Славейков!

    Коментиран от #3

  • 2 Фиу

    0 0 Отговор
    Корса, само така си мислиш същите са като нас! И на Хиос и на Лесбос знаеш ли от кога ги търпят и мюслитата са им се качили на главите и си правят, каквото си искат да не говорим, че вече повече от година им убиха туризма, които е сведен вече почти до точка на замръзване! Ако бяха такива за каквито ги мислите първо щяха да не ги пускат да припатят второ дори и да успеят врднага да ги изритат и трето да не им позволяват да им съсипят поминъка. И там всеки ср спасява поединично и си мисли, че неговото спити няма да пострада, също като нашего брата българина!
    Колкото и нелепо да звучи мисля, че задружно срещу тия могат да действат само нашите цигани и то ако им настъпят интереса. Всички знаем какви ги вършат, кат нещо или някой техен пострада! Парадокс, но факт!
  • 3 шлемник байкалскии

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "корса":

    Гърците не са стройла кумунизъма и социализъма ,том не е естъпвал руски ботуш и за това пенсиите и заплатите им са такива въпреки кризата !!!
  • 4 Хасан

    0 0 Отговор
    Бедните сирийци избягаха от Идилски терористи и касапи за да дойдат в така наречените "демократични"фашисти..
  • 5 Розалина

    0 0 Отговор
    Мърша са и то голяга гърците. Едно мислят,второ казват,трето вършат.Вероломно са
Новини по държави: