1 676 4

"Ислямска държава" готви нови атаки в Европа

Между 60 и 80 бойци на групировката действат активно на Стария континент

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Анатоли Стайков

Между 60 и 80 бойци на групировката „Ислямска държава“ действат активно на територията на Стария континент. Предупреждението отправи националният координатор за борба с тероризма на Холандия, цитиран от ТАСС.

Според Дик Схооф терористите подготвят нови атаки по цели в Европа. Холандецът предупреждава още, че потенциални поддръжници на ИД следят за съобщения на ислямистите в интернет, в които те ги призовават да не пътуват за Ирак и Сирия, а да се готвят за война на Стария континент.

Въпросните съобщения обясняват липсата на нови европейски попълнения за ИД през последните шест месеца. Според холандския антитерорист в момента между четири и пет хиляди чужденци се бият за групировката в Ирак и Сирия.

„Това обаче не означава, че потенциалната заплаха от тези, които са останали в Европа е намаляла“, завършва Схооф.


 

Холандия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 909 БЪЛГАРИЯ
  Отговор
  1 16:40  19.11.16
  ТОВА Е ИСЛЯМСКА ПУМИЯРСКА ГРУПИРОВКА !И СКОРО ЩЕ БЪДЕ УНИЩОЖЕНА !!! ТАКАВА ДЪРЖАВА НЯМА И НЯМА И ДА ИМА !!!
 • Вирус
  Отговор
  2 17:05  19.11.16
  Всички мюсюлмани от малки зубрят Корана, които в прав текст изисква и стимулира омраза и насилие над неверниците : “Не вземай за приятели юдеи и християни... Коли идолопоклонниците (немюсюлманите), където и да ги намериш... Побеждавай ги и приготвяй за всеки един от тях засада” (Сура 5:51; 9:5). „Не вземайте за ближни своите бащи и братя, ако са предпочели неверието” (9:23). А в сурата „Нух” даже има молитва към Аллах: „Господи мой, не оставяй на земята нито един неверник!” (71:26)
 • гост
  Отговор
  3 19:56  19.11.16
  По правилно е да се каже САЩ и Русия готвят нови атаки в Европа .
 • Произведено в САЩ
  Отговор
  4 05:50  20.11.16
  Щом нищо не става от НАТО тогава създаваме Управляваният Хаус, който вече е не управляем. Да живее Америка а другите? Там хора няма, там има популатион т.е. не нежна сган. Мана Мана! Обичам дермокрация а ти?

Напиши коментар:


Публикувай