Last news in Fakti

21 Ноември, 2016 07:11 2 231 1

Кисинджър: Тръмп и Путин трябва да се вземат на сериозно

  • хенри кисинджър-
  • доналд тръмп-
  • владимир путин-
  • сащ-
  • русия-
  • лидери

Кисинджър е американският политик, разговарял най-много с Путин на четири очи

Кисинджър: Тръмп и Путин трябва да се вземат на сериозно - 1
Снимка: БТА/ AP

Доналд Тръмп и Владимир Путин трябва да се вземат на сериозно. Предишната американска администрация понякога показваше снизходителност. Това заяви бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър в интервю за Си Ен Ен.

Кисинджър е американският политик, разговарял повече от 25 пъти с Путин на четири очи – повече от всеки друг американец.

„Търговските сделки се различават от външната политика. При търговските обикновено двете страни имат обща цел – подписване на сделката – след което повече не се срещат. Не така стоят нещата във външната политика. При нея се срещат определени хора отново и отново“, заяви Кисинджър.

Бившият американски дипломат заяви, че в съзнанието на Путин американците са се възползвали от края на Студената война и са преместили отбранителната линия на 300 мили от Москва.

Хенри Кисинджър подчерта, че е нужен диалог между Вашингтон и Москва, но това би било възможно само и единствено ако лидерите се взимат на сериозно.

Дни след като беше избран за президент на САЩ, Доналд Тръмп се срещна с бившия държавен секретар. Двамата са разговаряли за Русия, Китай, Иран и Европейския съюз, предадоха световните агенции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЛАВА РОССИИ !

    0 0 Отговор
    На кого пиша толкоз време? СЛАВА РОССИИ ! Москва! Москва! Ти пак тупти, ти пак си огнена звезда! Свил десницата КОРАВА, целий свят се днес изправя, стреснат, трогнат, очарован от победният ти ЗОВ! КАТ Русия няма друга тъй могъща на света, тя е нашата опора тя е нашата висота! Пусть собаки лают ! На веки с Русия ако искаме на картата да ни има!