Last news in Fakti

14 Декември, 2016 00:15 1 565 1

Земята не е подготвена за удар от астероид

  • земята-
  • готова-
  • астероид

Учени искат създаването на ракета - прехващач

Земята не е подготвена за астероиден удар. Това твърдят учени, цитирани от „Дейли Мейл“.

Според експерти от НАСА най-добрата възможност за спасяването на Земята е създаването на ракета – прехващач. Тя трябва да бъде съхранявана за използване при опасно приближаващи астероиди.

„Проблемът е, че ние не можем да направим нещо кой знае какво при подобен случай. Има катастрофални събития, като това, причинило унищожението на динозаврите. Те се случват в период от между 50 и 60 млн. години“, заяви д-р Джоузеф Нърт от НАСА.

Той споделя, че много често приближаващи ни комети се засичат, когато вече е твърде късно за осъществяването на мисия, за тяхното унищожение. Според него това трябва да стане поне 5 години преди евентуален сблъсък. Това е периодът, който е нужен за конструкцията на космически кораб, който е нужен за унищожаване на комета.

За последен път космически тела са минавали опасно близо до Земята през 1996 г. и 2014 г. Д-р Нърт зове за създаването и на специален космически кораб. Той трябва да засича космическите тела, които могат да се ударят в Земята, с поне 5 години предварително.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    2 0 Отговор
    Голяма работа ще отскочим до Марс или Луната и готово.