1 952 1

Агентът на ЦРУ, разпитал Саддам Хюсеин

Саддам Хюсеин се е различавал от образа, създаден му от американските медии

Денис Джамбазов

Когато бившият иракски президент Саддам Хюсеин бе заловен през 2003 година от американски военни, основният въпрос бе един – това наистина ли е той, или е негов двойник.

В очите на един агент от ЦРУ обаче, никога не е имало съмнение. Джон Никсън разказа пред Би Би Си, че веднага е разбрал кой стои пред него.

Агентът изучава Саддам Хюсеин още от започване работа в ЦРУ през 1998 година. Той е в Ирак, когато основният обект на дейността му е открит близо до град Тикрит.

„Тогава имаше съмнения, че Саддам Хюсеин може да има двойници. Когато го видях, знаех, че е той. Нямах съмнения“, заяви бившият агент.

Американецът сподели също така, че е видял „човешката страна“ на Саддам Хюсеин, която коренно се е различавала от тази, представена от американските медии.

„Той беше една от най-харизматичните личности, с които съм разговарял. Когато искаше, можеше да е чаровен, забавен и учтив“, заяви Джон Никсън.

„Той имаше е и мрачна страна, обаче – грубост и арогантност. Можеше да бъде и страшен, когато изпускаше нервите си“, каза още бившият агент на ЦРУ.

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Гост
    Отговор
    1 09:53  05.01.17
    Пребихте ги като кучета,а сега Европа ви сърба попарата!!!

Напиши коментар:


Публикувай