Last news in Fakti

5 Януари, 2017 14:39 1 342 1

Шулц: ЕС е в опасни води

  • мартин шулц-
  • води-
  • ес

Според него страните - членки формират силата на Съюза

„ЕС се намира в опасни води,“ Това беше заявено от председателя на Европейския парламент Мартин Шулц, цитиран от „Гардиън“.

Шулц заяви, че Съюзът е притиснат от решението на Великобритания да излезе от ЕС и надигащата се сила на популизма.

„Поколението на Хелмут Кол и Франсоа Митерна смяташе, че силна Европа е в интерес на техните страни. Поколението на Юнкер иска да защитава интересите на своите страни пред Европа, все едно са били нападнати от Брюксел. В края на деня ЕС е толкова силен, колкото страните – членки искат той да бъде. Културните и политическите структури на Запад не могат да бъдат приети едно към едно.

Със сегашната политическа позиция на Русия, представете си какво би станало, ако Полша и балтийските държави не бяха в ЕС. Щяхме да сме в една несигурна позиция и вероятно сред нас щеше да има страх от война. Разширяването през 2004 г. беше много важно.

Някои от служителите в апарата на Брюксел са наистина далеч от реалността, с която обикновените хора се сблъскват всеки ден. Аз вярвам в европейската идея. Не смятам, че със се отдалечил от хората“, заяви Шулц.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СССР

    1 0 Отговор
    Еврогейският съюз направи един пагубен ход, а именно обърна се срещу Русия!!! Същата грешна стъпка направи и ХИТЛЕР преди 70 години! Така че ШУЛЦ помни: винаги с Германия но никога против РУСИЯ!!!
Новини по държави: