Last news in Fakti

16 Януари, 2017 11:57 970 0

Международен екип ще разследва трагедията в Киргизстан

  • киргизстан-
  • летище манас-
  • товарен самолет-
  • icao-
  • катастрофа-
  • разследване

След повече от 13 часа, международното летище край Бишкек, вече работи нормално

Международен екип ще разследва трагедията в Киргизстан - 1
Снимка АП/БТА

Международното летище "Манас", край столицата на Киргизстан е възобновило работа към 15:00 часа местно време (11:00 часа българско време), съобщиха от летището, цитирани от ТАСС.

Най-голямото летище в Киргизстан беше затворено в продължение на повече от 13 часа, след като турски товарен самолет се разби в жилищен район, в непосредствена близост.

"Все още не знаем каква е причината за катастрофата. Мога само да кажа, че самолетът не е пристигнал по график и кацането му е било забавено", заяви пред РИА говорителят на международното летище "Манас".

Тя отказа да коментира появилата се по-рано информация, че самолетът не е успял да се приземи от първия път и е направил втория опит.

Съставена е и комисия, която ще разследва причините за катастрофата. В състава ѝ влизат представители на Международната организация за гражданска авиация, представители на Киргизстан. Все още не е потвърдено дали в нея ще се включат и представители на турските авиационни власти.

По-рано Международната организация за гражданска авиация (ICAO) обяви, че е готова да помогне на киргизките власти с разследването на самолетната катастрофа, стига да получи официално искане за това.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА