1 054 0

Бивш сръбски министър отрече да е "гладен и бездомен"

Слободан Вуксанович живее добре и има стабилна работа и хубаво жилище

Милена Трачева

Бившият сръбски министър Слободан Вуксанович отрече твърденията на белградските таблоиди, че е "гладен и бездомен", съобщи сръбското радио Б92.

В интервю за телевизионния канал Prva той заяви, че е "повече от доволен както от своя професионален статут, така и от жилището си."

Вуксанович заявява, че все още живее в белградския квартал, където е израснал и не би продал апартамента си там" дори за няколко вили в лъскав столичен квартал или дори в Бевърли Хилс.

"Аз не съм гладен и небръснат и не спя в парка върху раница, облечен с тънко яке. Не замръзвам и всяка сутрин слушам съветите на (говорителя на спешната помощ в Белград) Нада Масига и се обличам според времето", каза Вуксанович.

Реакцията му се появява, след като белградският всекидневник "Курир" публикува на първа страница история, в която твърди, че бившият високопоставен правителствен служител наскоро е бил "открит в белградски парк замръзващ и гладен, небръснат и облечен с тънко яке."

Таблоидът също така твърди, че разводът на Вуксанович го е тласнал към "мизерията".

Вуксанович, който е завършил факултета по филология и притежава две докторски степени, сега преподава социология и комуникации в частен университет. Той казва, че обича своите студенти и че чувството е споделено, като не може да проумее от къде се появяват подобни истории.

Въпреки клеветата, той не е обмислял да съди жълтото издание, публикувало статията.

Вуксанович е бивш министър на образованието и спорта в правителството на Воислав Кощуница. Той е член на Демократическата партия до 2000 г., а след това за кратко е член на Народната партия, преди да се присъедини към Сръбската демократическа партия през 2004 г., където остава до края на политическата си кариера.

Сърбия


Напиши коментар:


Публикувай