820 3

13 души признаха, че са подготвяли преврат в Черна гора

Анатоли Стайков

Тринайсет сръбски граждани, заподозрени в подготовка на преврат в Черна гора в деня на парламентарните избори 16 октомври, сключиха споразумение с прокуратурата и признаха вината си, предаде ТАСС.

Според черногорския в. "Побиеда", повечето от заподозрените са подписали споразумението и скоро ще бъдат изправени пред съда, но прокуратурата не иска споразумение с Братислав Дикич, бивш началник на сръбската жандармерия, тъй като той е заподозрян в координация на действията на групата.

Ако споразумението с прокуратурата бъде одобрено от Върховния съд, тринайсетте обвиняеми ще получат присъди от 3 до 5 месеца затвор.

В деня на парламентарните избори в Черна гора бяха арестувани 20 граждани на Сърбия, включително бившият началник на сръбската жандармерия Братислав Дикич, по подозрение, че подготвяли терористични актове.

На 6 ноември главният специален прокурор на Черна гора Миливое Катнич заяви, че група граждани на Сърбия, Черна гора и Русия са се опитали да извършат терористичен акт на 16 октомври. По думите му организатори на тази група са руски националисти, които смятали, че властта начело с премиера Мило Джуканович не може да се смени чрез избори, а трябва да бъде свалена със сила.

В хода на разследването Черна гора обвини двама руски граждани във финансиране на опита за преврат и планиране на убийство на тогавашния премиер Мило Джуканович.

Черна Гора


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ссс
  Отговор
  1 22:19  25.01.17
  Я ги виж миролюбивите русо-сърби, уж черногорците братя, славяни, а те искали тер-акт да им спретнат ! Впрочем, къде са Kcaniba, Сноудън, Д'Мин, Кроко и останалата русофилня ? Ако беше тая новина за някой руски самолет-кораб-танк, въртолет, ракета, щяха да си счупят пръстите от писане на простотии ! Но уви, тук ги няма никакви, траят и мълчат кът пунди.
 • Балкански
  Отговор
  2 23:02  25.01.17
  Тук са пробвали по бърз вариянт . Всичките видяхме че успяха в крим ,а в ДОНБАС още се мъчат да вкарват сибирска демокрация. Черна Гора е малка държавичка , ама и нашата държава не е голяма . Проблемът е , искат да се плаща вече в долари.
 • рамзес III
  Отговор
  3 08:54  26.01.17
  Путин не е виновен !!!

Напиши коментар:


Публикувай