Last news in Fakti

1 Февруари, 2017 13:10 1 239 0

Иран потвърди, че е провел нов ракетен тест

  • иран-
  • отбрана-
  • ракета-
  • ракетен тест-
  • балистична ракета-
  • ядрена сделка

Министърът на отбраната обаче заяви, че тестът не нарушава ядрена сделка

Иран потвърди, че е провел нов ракетен тест - 1
Снимка Архив АП/БТА

Иранският министър на отбраната бригаден генерал Хосейн Дехган потвърди в сряда, че страната наскоро е извършила тест на ракета, като подчерта, че Ислямската република няма да позволи на чужди държави да се намесват в отбраната на страната, съобщи иранската информационна агенция Тасним.

Той подчерта, че ракетните тестове по никакъв начин не са нарушили нито ядрената сделка, нито са били в разрез с резолюцията на Съвета за сигурност на ООН.

"Неотдавнашният тест е в съответствие с нашите планове и ние няма да позволим на никой външен да се меси в делата ни", заяви той пред репортери в Техеран, като допълни, че проведените тестове са част от плановете на иранското правителство да защити националните интереси на страната.

Коментарите му дойдоха след вчерашните критики на САЩ, които обвиниха Техеран, че действа "провокативно" и "безотговорно", провеждайки първия си ракетен тест след официалното встъпване в длъжност на Доналд Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА