Last news in Fakti

8 Февруари, 2017 07:06 1 308 4

Тръмп пред испанския премиер: Зад НАТО сме!

  • доналд тръмп-
  • мариано рахой-
  • испания-
  • сащ-
  • нато-
  • разговор

Тръмп и Рахой разговаряха по телефона 15 минути

Тръмп пред испанския премиер: Зад НАТО сме! - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп проведе телефонен разговор с испанския премиер Мариано Рахой, в който за пореден път изрази ангажираността на САЩ към НАТО и твърдата подкрепа, съобщи Efe.

Двамата лидери са разговаряли в продължение на 15 минути, като са били обсъдени няколко въпроса, се казва в изявление на Белия дом.

Тръмп и Рахой са потвърдили един пред друг силните двустранни връзки между двете страни по отношение на редица въпроси. Обсъдени са били борбата срещу джихадистката групировка „Ислямска държава“ и икономически въпроси.

Доналд Тръмп е заявил, че американците стоят зад НАТО и е наблегнал на нуждата всичките й членки да споделят тежестта на разходите за отбрана.

Мариано Рахой и американският президент са обсъдили и предстоящата среща на високо ниво на НАТО в Брюксел през месец май, когато ще се срещнат за първи път лично.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЕАЛНО

    3 3 Отговор
    Айдеее...чакаме психото ссс да се изкаже.А после да му обясним за какво става въпрос...
  • 2 5556667

    3 0 Отговор
    Тръмп е пич, не е много добре информиран но пич, лошият беше ония предишният, което без въобще да е информиран избиваше добрите а на лошите плащаше и помагаше
  • 3 Kcaniba Кроков Хойчев

    3 3 Отговор
    Никой всъщност не се е съмнявал , че Трамп ще застане зад НАТО , а НАТО зад Трамп. Не знам какво толкова му се радввха русофилите тука и на каво се надяваха ? Тукашние идиоти таяха надежди , че Трамп ще обърне гръб на ЕС и ще изкара САЩ от НАТО , като този негов ход ще доведе до разпадането му. Но видимо, както винаги , идиотските мечти на русофилите няма да се сбъднат и в бъдеще може да стане така , че Трамп ще се окаже по зъл демон и от Обама даже. Дано да не стане така ! .Те нещо такова.
  • 4 Венера

    2 0 Отговор
    Научете се да четете.Човека е казал: американците ще застанат зад тях .И това трябва да ви говори нещо.