Last news in Fakti

8 Февруари, 2017 11:45 3 196 3

Шефът на ЦРУ спешно отлита за Турция

  • цру-
  • доналд тръмп-
  • реджеп ердоган-
  • майк помпейо

Решението за визитата е взето снощи по време на разговор между президентите Тръмп и Ердоган

Шефът на ЦРУ спешно отлита за Турция - 1
Снимка: БТА/АР

Директорът на ЦРУ Майк Помпейо ще посети изненадващо Турция в четвъртък за обсъждане на въпроси на сигурността, включително борбата на страната срещу движението на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, обвиняван от Анкара, че е организирал опита за преврат през лятото на миналата година, предаде ТАСС, позовавайки се на официални лица от Анкара.

Според източници от кабинета на президента Реджеп Ердоган решение за визитата е взето по време на 45-минутния разговор между президента на САЩ Доналд Тръмп и Ердоган късно снощи.

Представителите казаха, че Помпейо ще обсъди в Анкара също темата за сирийските кюрдски бойци, считани от Анкара за терористи заради връзките им с Кюрдската работническа партия (ПКК), която вече над три десетилетия води въоръжена борба срещу турската държава.

Турция настоява Фетхуллах Гюлен да бъде екстрадиран от САЩ, както и Вашингтон да спре подкрепата си за сирийската кюрдска Партия на демократичния съюз и нейната милиция Сили за защита на народа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    6 2 Отговор
    Тези от ЦРУ-то си знаят работата знаех си аз , че Дони Трамп ще се разбере с турците.
  • 2 Voz

    5 1 Отговор
    Purviq polet za tursiq!!! Ne na tel aviv lo6o za eu
  • 3 жщг

    4 2 Отговор
    Преди щяха да затварят "инджирлик"?

    Дали сега няма да решат че ще постилат червени килимчето пред USA самолетите ?