1 845 23

Европа има нужда от имигранти

Могерини се аргументира, че населението на ЕС застарява и на страните членки им трябва работна ръка

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Европа има нужда от имигранти за своята икономика, заяви днес във Валета върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини, цитирана от ДПА.

Могерини се аргументира, че населението на Европейския съюз застарява и на икономиките на страните членки им трябва работна ръка. Проблемът с миграционната криза може да бъде решен само по пътя на сътрудничеството, без построяване на стени, подчерта тя при откриването на среща Европа-Африка, посветена на този въпрос, в столицата на Малта - ротационния председател на ЕС.
Могерини призова африканските държави да имат предвид, че търпят загуби от трафика и гибелта на хора.

Най-малко 4500 души, предимно африканци, загинаха миналата година в Средиземно море при опит да достигнат Италия, припомня ТАСС.

Ръководителят на европейската външнополитическа служба присъства и на церемония във Валета по връчването на дипломите на 89 служители на либийската брегова охрана, обучени от европейската военноморска операция срещу трафика на мигранти в Средиземно море

Малта


Още по темата

 • ЕС иска лагери в Африка

  ЕС иска лагери в Африка

  ЕС не може да постигне сделка за ограничаване на имигрантския поток с Либия, съобщи Malta Today. До това заключение са стигнали представители на ...
  26.01.2017
  784
  2
 • Истински или фалшиви бежанци?

  Истински или фалшиви бежанци?

  От година и половина насам политици и медии не спират да говорят за "бежанците", като хвърлят в един кюп абсолютно всички, които са успели ...
  4.02.2017
  1 055
  1
 • Нужни са спешни действия за мигрантите в ЕС

  Нужни са спешни действия за мигрантите в ЕС

  Европейската комисия обсъди деветия доклад за изпълнението на квотите на ЕС за разселването на мигранти. Отчита се, че процесът е в застой и са ...
  8.02.2017
  1 247
  4
 • Европа блокира Балканския маршрут за имигранти

  Европа блокира Балканския маршрут за имигранти

  Министрите на вътрешните работи и отбраната от 13 европейски държави са взели решение да държат Балканския маршрут на бежанците затворен, съобщи ...
  8.02.2017
  1 302
  1

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • е немам думи
  Отговор
  1 16:17  08.02.17
  Мдааа с тези евро-гей ценности наистина Европа застарява--ама вместо да вкарвате чалми----сменете си побърканите ценности и върнете традиционните за европейците бит и култура----------баааааа и малоумниците са тия в Е.С.......
 • Васичка Атанасова
  Отговор
  2 16:19  08.02.17
  тази федерика явно е платена
 • Иван
  Отговор
  3 16:23  08.02.17
  Наистина не мога да проумея кое може да накара нормално мислещ човек да говори такива глупости като тази. Или изглежда, че въобще не е мислещ човек. Неписано правило е, че едни от най-големите боклуци на света гледат да стават политици.
 • кроко
  Отговор
  4 16:26  08.02.17
  Аз кво ви казвам, тея умишлено искат да набъкат Европа с мюсюлмани, натискат за квотите да може на всякъде да ги има равномерно! На Фредерика и пожелавам да я хванат нейните брадати хрантутници и цяла седмица да я работят по въпроса с подмладяване на населението!

 • goni
  Отговор
  5 16:27  08.02.17
  Има, има и то голяма нужда!:) Лошото е че страни, които не са Европейски като GB например нямат никаква нужда!:) Колкото до България населението и не да застарее, а ептем че изчезне, ама да не ви пука! На негово място ще дойдат бежанците! Прав е бат Боби! Много косури може да има човека, ама единствен той се осмели да го каже в прав текст:" 100 000 да дойдат от тия и ние сме свършени!" Но, мисля че преувеличава!:) На нас и 10 000 ни стигат!
 • да го кажем направо
  Отговор
  6 16:27  08.02.17
  Проблема е в тъпите евро-атлантически ценности.Вие правете още прайдове,лансирайте гей културати и после викайте рижавите да ви правят деца.Ама с това се унищожава цивилизационният код на европейската раса,но на тия кратуни не им пука-важното е да върви мули-култито..
 • очо
  Отговор
  7 16:30  08.02.17
  И какво излиза сега?Че нарочно са предизвикали бежанската вълна.Къде си Дидиииии...и ти ли ще оправяш демографията на Европа със съдействието на талибаните????
 • явно Сталин е бил прав
  Отговор
  8 16:31  08.02.17
  РАЗТРЕЛ
 • Съни
  Отговор
  9 16:34  08.02.17
  Май наистина настава време да си обирам крушите от свинарника Е.С.Щом до там я докарахме...джихадисти да ни правят децата..е..ем ти и Европата.
 • Пол
  Отговор
  10 16:45  08.02.17
  Добре де, Могерини, защо не работите? Имате хиляди еврокомисари, секретарки, шофьори, охрана и какви ли не простоти и обслужващ персонал? А това гълта много пари... ХПващай мотиката и дай пример за работа, акъл не искаме! Извикай Меркел, Шойбле, Юнкер, хилядите еврокомисари от членките заемайте поза Г и почнете да копате по 20 декара обработваема земя, да помогнете на ЕС! Само лапате пари и вредите бе? Ето вие скапахте хоранта тук, паразитите, дето не работите а искате пари и командувате. Тогава вървете да работите като производснтво, за да видите какво е работа, ние нямаме нужда от акъл! Имигрантите дето карате са 90% нискоквалифицирани, а освен това има огромна безработица тук - защо не заемат местата местните е въпроса? Заради вас такива като теб ще се радвам дса стане трета световна и да извмрете от атомните оръжия защото с вас не е живот! А после като се освоблодя ще унищожа тая планета за да довърша онези павиани в бункерите дето се имат за богове и натрисат на нас ада. тогава и корабите ви няма да ви спасят...ще ги хващам и ще ги стривам на прах няма да съм човек няма кой да ме спре. Повярвай голям кеф е да трепеш гадини! Радвааш се защото пищят и плащат за злото, което са носели...над невинни. Тогава ти става топло, радоствно и виждаш, как справедливостта се появява. Гадините крещят умират и ти е хубаво едно разодстно. защото са ти скапали живота, а не си виновен. Е Могерини вкарвайте! Аз вече не ми дреме, взех решение да се освободя от тленното и
 • Morgoth
  Отговор
  11 16:46  08.02.17
  И нашата икономика има нужда от имигранти - високообразовани, с изградени трудови навици и зачитащи нашите и европейските ценности. За съжаление такива изобщо не напират по границите на България. Вместо това има неграмотни, търсещи социални помощи и имащи средновековни разбирания за добро и лошо. Такива обаче си имаме и ние, и не само не ни трябват още, но и нашите са ни в излишък. Почти същото е и в Европа - разликата е, че все пак имат и източноевропейски имигранти.
 • Федерика ФЕН
  Отговор
  12 17:11  08.02.17
  Абсолютно съм съгласен, относно становището на най-компетентната и най-предвидливата представителка на политиката на Европа! Да протегнем ръка, на работната ни ръка! Отворените ни обятия ви чакат!
 • За нас ШЕНГЕН а за тях - добър ден!
  Отговор
  13 17:32  08.02.17
  За тях добре дошли и добър ви ден? Нашите Роми Саркози върна с по 300.00 Евро а Меркел с 1,200.00евро. За нас условия а за тях безплатни квартири и пособия! Се във нас остава "Черен Петър". Интересни ценности - нашето е общо а тяхното си е тяхно!
 • Бай хой
  Отговор
  14 17:43  08.02.17
  И какво излиза наяве? Тия така наречени неолиберали всъщност са най големите злодеи в историята на човечеството. Какви престъпления извършиха, колко държави разрушиха и живота на колко милиарда човешки същества провалиха само за да се сдобият с евтина работна ръка. Добре че се намират тъпи патки като тая та да излезе истината на яве. А иначе в "свободната" им преса се барят с имперски агресии, с диктатори и дори против комунизма и неговите врагове. А те горкичките се нуждаели от работна ръка и семенен материал.
 • Федерика ФЕН
  Отговор
  15 18:10  08.02.17
  За ДЕМОКРАЦИЯТА, за СВОБОДАТА, за ТОЛЕРАНТНОСТТА! Защо не кажете нещо за тях, говоря за човешки ценности, стига вече животински инстинкти!
 • станчо
  Отговор
  16 18:38  08.02.17
  Егати простата жена е тази магарини
 • Гадост
  Отговор
  17 19:24  08.02.17
  Не Европа, а Могерини има нужда от тях, защото харесва черни рязани бахури! Гадина!
 • Javorrrrr
  Отговор
  18 19:29  08.02.17
  По тази причина тъпата Меркел наводни Европа с арабели. Ми като има нужда от работна ръка, има сума ти мераклии от източния блок да работят - българи, румънци, поляци, македонци и т.н
 • кроко
  Отговор
  19 20:06  08.02.17
  Права си е жената , трябат ни роби , не мога да разбера защо толкова сте се разцвилили.

 • Роман дизел
  Отговор
  20 21:10  08.02.17
  А робите са гладни! Революция ще има.
 • таа па
  Отговор
  21 22:41  08.02.17
  Таа шо не облече бански и да се бухне в някое гето с таджикистанци, африканци и цигани?
 • Хараламби
  Отговор
  22 03:49  09.02.17
  Защо Могерини? Това беше идеята на Меркел още от самото начало, само че после откри, че всички тези мигранти с които задръсти Германия са отишли там за да НЕ работят.
 • Мършата
  Отговор
  23 08:02  09.02.17
  Вдигане на плетове, чучела на границата! Портрети на Адолф Хитлер и Цар Киро накачени по плетовете да плашат миграните!

Напиши коментар:


Публикувай