Last news in Fakti

4 Март, 2017 12:42 1 626 9

Великобритания може да откаже 60 млрд. на ЕС

  • великобритания-
  • тереза мей-
  • ес

Според депутати страната не е правно задължена да продължи с вноските в Съюза

След излизането си от ЕС, Великобритания може да откаже да участва във формирането на бюджета на общността, съобщи „Гардиън“.

Информацията се позовава на източници от Камарата на лордовете. Според депутати британското правителство не е юридически задължено да изплати вноски от 60 млрд. евро.

„Ние вярваме, че Великобритания няма правно задължение да превежда вноски в бюджета на ЕС след Brexit. Това ще е важен фактор при предстоящите преговори с ЕС. Нужни са преговори“, заяви баронеса Коашуер Фолкнър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    3 2 Отговор
    Не мога да разбера защо британския елит така дърпа към трапа, каква е идеята за това?
  • 2 onq s konq

    3 2 Отговор
    Е как каква-да я фалират и да я купят...хората с многото пари!Е тва е малката подробност,че няма вече да бъде кралство,няма да има кралица,просто ще си бъде частна бизнес-територия.

    Коментиран от #8

  • 3 Гост

    3 1 Отговор
    Като излязат от ЕС ще разбереш.
  • 4 Марто

    5 0 Отговор
    Ще папат бахура оттук нататък островните отшелници. А ако си мислят, че току-така ще се измъкнат от плащането на натрупани задължения по действащи уговорки с ЕС - няма как да стане. За да излязат от ресторанта, ще се наложи да си платят сметката. Никой не е длъжен да поема техния дял. Брюксел няма намерение да им прави отстъпки или да се церемони с тях.

    Коментиран от #5

  • 5 maradona

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Марто":

    Много ми се ще да си прав, но само като погледна колко пари се наляха в Гърция (май 240!!! милиарда), без особени изгледи за връщане, не виждам как ще принудят англичаните ако го няма изрично разписано в някой договор. А колкото за бахура, в момента в който излязат от съюза ще са свободни да търгуват с когото си поискат, без да се съобразяват с откачените решения на разни бюрократи.
  • 6 И само миг и ще падне заветния хълм !

    1 0 Отговор
    Ако Ингилиза не плати, значи Лавината ще тръгне! Поживьом - поувидим! Едрата риба ще дръпне а цацата в кацата! Ние как ще се разминем с дълговете?
  • 7 Поп Грую

    2 2 Отговор
    Великобритания няма да плати и пенс, и няма земна сила, която може да я принуди. Ако еврогейците я заплашат със затваряне на пазара на ЕС, Великобритания ще отговори със затваряне на пазара на Британската общност, а той е колкото европейския.
    За тия, дето се чудят "защо британския елит така дърпа към трапа" - корабът потъва, драги ми врабци и цанцугери! Който се е усетил, се спасява.
    Сбирайте съчки за огрев, че иде люта зима!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ндндндндн

    2 0 Отговор
    Може USA да се замислили нещо за Европа и Англия иска да остане изолирана или да е на страната на USA. Въпроса е доста сложен но факта, че не бързат да излизат, а просто са подали заявката си, не го прави толкова спешен. Отделно ако напълнят с мигранти Европа и това е плана на USA да е разедини и отслаби от вътре, Англия може да иска да се запази отново. Така че според мен там някъде стои проблема с Евро съюза. Отделно Америка няма полза от силен Евро съюз, тя има полза от слаби икономически държави в различни кътчета на света, за да им помага в кавички, да ги пази от несъществуващи врагове, да разполага военни и оборудване на територията им, да им дава заеми и да печели от лихвите, да си пласира долара, оръжието с измислени войни и тн. А това че европейските лидери са продажни и са допуснали това да се случи, историята след време ще ги определи като национални предатели!
Новини по държави: