Last news in Fakti

9 Март, 2017 07:24 9 630 32

Косово: Опасни за Балканите са руските изтребители, а не армията ни

  • косово-
  • сърбия-
  • изтребители-
  • миг-
  • армия-
  • нато-
  • хашим тачи

Столтенберг призова косовските лидери да се откажат от амбициите си за създаване на армия

Косово: Опасни за Балканите са руските изтребители, а не армията ни - 1
Снимка: Shutterstock

Косовският президент Хашим Тачи заяви, че опасни за сигурността на Балканите са руските МиГ-ове и бази в Сърбия, а не желанието на Косово да има собствена армия.

Държавният глава на балканската страна заяви, че от три години управляващите се опитват да убедят сръбските депутати за създаването на въоръжени сили, но без резултат, предаде радио „Ким“.

Вчера генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова косовските лидери да се откажат от амбициите си за създаване на армия без подкрепата на сръбското малцинство.

Столтенберг заяви, че е разговарял с президента Хашим Тачи и премиера Иса Мустафа, изразявайки загрижеността на НАТО по този въпрос. Столтенберг ги е предупредил, че алиансът може да преразгледа степента си на ангажираност, ако правителството даде зелена светлина за този план.

Хашим Тачи заяви, че е споделил пред НАТО какви ще са ползите от създаването на собствена армия, посочвайки, че процесът е напълно прозрачен за международната общност.

В момента единствената военна сила в Косово е съставена от мироопазващите сили на НАТО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 релито е такова

    79 4 Отговор
    Абе по-опасни от чалми с оръжие досега света не е видял....--така че не се увъртай г-н резняк...
  • 2 Kcaniba

    4 32 Отговор
    Косово це Европа , руски сили це Азия.))
    Хапчетааа!!

    Коментиран от #3

  • 3 абе овча главо

    77 6 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Косово е най-голямият развъдник на радикални ислямисти в Европа.Това го казват даже и американците.Та ти се чудя на теб-готов си да оправдаеш мюсолманските главорези,само и само да плюеш по Русия....Жалко че същите тези руснаци ти свалиха чалмата от главата--иначе сега щеше да си в Анадола и да ти порят редовно коженият диван....

    Коментиран от #4

  • 4 кроко

    11 57 Отговор

    До коментар #3 от "абе овча главо":

    А бре , ти къде видя човека да плюе ? Той просто предлага на ушанките да не се месят в балканските вътрешни работи си одят в Азия и да си гледат за техните мюслита , коитр са много по вече от нашите!! Ти май само се заяждаш , щот си руски трол , налиии!
  • 5 Kcaniba

    42 2 Отговор
    псевдоКаниба - це резняк!!
    Косово е хамерикански резняшки анклав!!!

    Коментиран от #6

  • 6 кроко

    4 17 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    А бе , знаем те одавна , че си псевдо ,няма нужда да го повтаряш за сетен път , пий си хапчетата , Карлуково те зове.
  • 7 Хайко

    40 10 Отговор
    Опасни са чалмите! - подкрепени от американските интелигибилни продажници, които се опитват да правят политика или както се изрази един бивш американски президент - "Изнасят демокрация по света"!

    Коментиран от #9, #10

  • 8 Хасан

    6 56 Отговор
    Косово трябва да си има армия.. Още помним сръбския геноцид.. Убиваха деца,изнасилваха жени в сърцето на Европа и целия свят мълчеше

    Коментиран от #15, #26

  • 9 кроко

    5 24 Отговор

    До коментар #7 от "Хайко":

    А бре , Хайко , а нещо да кажеш руските интеледебилни продажници , които подържат едни други чалми , турчулята и искат даже и поток да им правят !
  • 10 Kcaniba

    6 32 Отговор

    До коментар #7 от "Хайко":

    А нищо ли , че руснаците подържат диктатора - чаршаф Асад които изпотрепа собствения си народ ??
  • 11 Камен

    17 4 Отговор
    ЕЕЕ , ако Сърбия имаше този МиГ / на снимката - МиГ-31/ - тежко и горко на всички наоколо,,, само дето една такава държава не може да експлоатира такива самолети - не може да направи и завой на толкова тясно място, както и ние се провалихме с 25-иците... Чудеса направи този МиГ-31 през 1983-а...
  • 12 Хасан

    7 38 Отговор
    Каменен,тия Мигове в Турция с прашки ги свалят..
  • 13 Хасан

    9 10 Отговор
    Кроко,, бизнес е едно, политика друго,война съвсем друго.. Евреи и иранци правят бизнес, политиците им се се плюят, а военните им си правят мръсно
  • 14 ссс

    4 22 Отговор
    ей ушанки стига дигайте врява. турските ввс ни пазят, нато ни пази, ес ни защитава, няма причини за притрснения.
  • 15 ссс

    14 8 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    хасане, вниммай с приказките! тия неща вече не се говорят, живе ли сме мирно и добросъседски, в разбирателство и сме сипомагали. трябва да заровим томахавката.

    Коментиран от #28

  • 16 кроко

    3 26 Отговор
    Всичката русофилня-муйня дружно критикува американците за дето подържали косовските мюсулмани , а за това , че руснаците подържат едновременно и турските изедници и сирийската диктатура и дума не обелват . Двойни стандарти !

    Коментиран от #17

  • 17 кроко

    29 4 Отговор

    До коментар #16 от "кроко":

    Сирийската диктатура не е религиозна, а светска и там мирно си живяха всякакви етноси и религии докато преди 5 години американците не решиха да ги запалят. Както виждаш случващото се из мюсюлманския свят, там има нужда от диктат и здрава ръка.

    Колкото до Турция, не се притеснявай, ти си им фенче! Руснаците просто си прокарват интересите, бизне се нарича, ти като не можеш да го правиш, не завиждай нито на турците, нито се сърди на руснаците.
  • 18 Хасан

    6 22 Отговор
    В Сирия си имаше диктатура..Защо някои страни обичат руския режим?! Просто Русия осигурява на управляващите и на техните семейства пожизнено управление..нещо като династия.. Азербайджан,Узбекистан, Киргизстан, Сирия и др.

    Коментиран от #19

  • 19 кроко

    8 1 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    Ердогрух на това ли се надява от приятелството си с Русия - пожизнена власт?
  • 20 ЦЦЦЦ

    15 2 Отговор
    Ердоган е вражески агент за Турция, човека много ефективно се справя с унищожаването на турската държава

    след 10-15 години, както я е подкарал турция ще е на колене

    държава с ходжи и молитви се не прави
  • 21 мето

    1 3 Отговор
    не си прав
  • 22 СЛАВА РОССИИ !

    6 2 Отговор
    Русия ви предупреди когато се захластвахте! С чужда пита помен? В чужд дом се стои кротко, мирно и суважение! Пуснали го в стаята а той се мушка в леглото?!
  • 23 Който не слуша Лавров ще има работа с

    6 1 Отговор
    Шойгу! Да би мирно стояло, не би чудо видяло!
  • 24 пилот

    7 1 Отговор
    самолета на снимката е МиГ-31 и се ползва само в Русия, няма аналог в света, тежък самолет е , излетна маса 46 тона и скорост 3000км/ч, едва ли ще го има в Сърбия - пълен абсурд е ...
  • 25 гост

    13 0 Отговор
    нищо ново...откак я има третата българска държава, че от преди това в България хората се делят на русо-фоби и фили. Едните казват, че сме братя славяни и трябва да вървим заедно, другите, че ушанките гонели само собствените си интереси. Искам само някой да ми даде поне един пример, кога някоя държава е направила нещо добро за България, било от интерес или от алтристични подбуди. Имам предвид друга освен Русия?
  • 26 Наско

    16 3 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Турция и сега прави геноцид избивайки кюрди но е член даже на НАТО. Резняците са нагли и трябва да се държат изкъсо не ни трябват терористи в Европа.
  • 27 на мббб ти

    4 17 Отговор
    по опасни са тъпите руснаци дето искат да са все отгоре, ама от сто години не разбраха, че не стават.

    Коментиран от #30

  • 28 Не на Хасан

    5 2 Отговор

    До коментар #15 от "ссс":

    Мога да заровя томахавката само до Хасан.
  • 29 ТоШибиян

    3 2 Отговор
    Въоражавайте се с извънземни оръжия за тотално унищожение и възспиране на терориста сащ
  • 30 кроко

    14 1 Отговор

    До коментар #27 от "на мббб ти":

    Я ни обясни сега как искат да са отгоре: има договорки след разпадането на СССР за сигурността на Русия, които НАТО постоянно нарушава. Като започнеш от приемането на страни-членки; разполагане на оръжия и войски; изграждането на нападателния комплекс от т.нар. ПРО система, чиито ракето в Европа са само част от цялата система; дипломатически и икномически атаки'..... все ахресия от страна на САЩ с най-различни цели.
    И накрая се поява едно тъпо платено тролче като теб и вика „руснаците все искат да са отгоре”. Еми, искат бе, пич, защитават си интереса. Ти си свикнал да си подчинен на някой и е нормално това да те дразни, но ако проумееш че не са виновни руснаците, може поне да си избуташ живуркането спокойно и без излишни нерви.
  • 31 СССР

    5 0 Отговор
    Браво Кроко!!! Внимавай ЦРУ следи всичкини с методите на комунизма! Подслушват ни следят ни какво си пишем и може и да ни ликвидират един по един заради другомисленето ни срещу американският режим!!!
  • 32 От нищото

    7 0 Отговор
    Момчета не се караите ! Ако не бяха братушките сега нямаше да има какво да пишете? Защото нямаше да ви има . Относно Косово там е люпилня на главорези и камикадзета.Това е изкуствено създадена държава. Ако не се сабудите и тука фесовете с помоща на бай мангал
    След 15 тина години ,,? Ще се опитат да създадат такава дьржава и тогава ,ще плачете за руснаците.И за техните мигове.