Last news in Fakti

16 Март, 2017 13:16 1 306 1

Гръцки анархисти поеха отговорност за бомбата в Берлин

  • берлин-
  • волфганг шойбле

Пратката беше предназначена за министъра на финансите Волфганг Шойбле

Гръцки анархисти поеха отговорност за бомбата в Берлин - 1
Снимка: Shutterstock

Гръцката анархистка терористична организация "Заговор на огнените ядра" пое отговорност за изпратения пакет бомба до германското финансово министерство, съобщава в. "Етнос". Пратката, която предизвика тревога в Берлин, беше предназначена за министъра на финансите Волфганг Шойбле.

В текст, публикуван в анархистки сайт, организацията твърди, че това е втори неин акт. Тя предупреждава, че продължава динамично акциите си, въпреки полицейските разследвания и въпреки заловените над "60 нейни другари", а също и въпреки това, че фигурира в списъците на "терористичните" групировки на Държавния департамент на САЩ и на Европол.

Гръцки анархисти поеха отговорност за бомбата в Берлин
Снимка: БТА/АР

Групировката се обявява против социалната апатия и против кредиторите в живота на гърците и се застъпва за разрастване на съществуващата конспиративна мрежа от анархисти в десетки страни. Гръцките "огнени ядра" се заканват още, че в следващите дни ще излязат и с прокламация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гад

    0 1 Отговор
    Га ядаахте кифтетата не ривахте
Новини по държави: