Last news in Fakti

17 Март, 2017 08:50 1 083 0

Берлин иска обяснения от Атина за бомбата

  • волфганг шойбле-
  • германия-
  • берлин-
  • бомба

Германското вътрешно министерство е поискало от гръцките власти да изяснят напълно случая

Берлин иска обяснения от Атина за бомбата - 1
Снимки: БТА/АР

Германското вътрешно министерство е поискало от властите в Атина да изяснят напълно случая с изпратения от Гърция пакет бомба, който бе открит в германското финансово министерство, съобщават гръцките медии, като се позовават на германски публикации.

Очакваме от гръцките власти бързо изясняване на случая, за да бъдат открити извършителите, казал германският вътрешен министър пред в. "Райнише пост".

Говорител на полицията в Берлин заявил пред Дойче веле, че засега органите на реда не възнамерявали да дават прес конференции и да се ангажират със съобщения, докато трае разследването.

В. "Билд" твърди, че досега германските власти не са потвърдили информацията на германските медии, че получател на пакета бомба е бил финансовият министър Волфганг Шойбле.

Берлин иска обяснения от Атина за бомбата

Гръцкият политик от партията Нова демокрация Адонис Георгиадис, който бе изписан като подател на пакета, заявил пред вестника, че терористите са използвали неговото име, тъй като в Гърция го смятали за приятел на Шойбле.

Във връзка с това изданието припомня, че такъв пакет бомба е бил изпратен от терористичната организация "Заговор на огнените ядра" през ноември 2010 г. и до канцлера Ангела Меркел. На него като подател бе посочено гръцкото финансово министерство.

Берлин иска обяснения от Атина за бомбата

Подобен пакет бомба бе получил и тогавашният италиански премиер Силвио Берлускони.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: